Günlük koronavirüs vaka sayısı 45 bine yaklaşırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin en çok aşı yapan 6’ncı ülke olduğunu ifade etti. Koca, şimdiye kadar 16 milyon 668 bin 844 doz aşı yapıldığını kaydetti.

Türkiye günlük vakada 3'üncü, aşıda 6'ncı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük koronavirüs vakaları ve insidans haritasına dair yaptığı paylaşımların ardından, Twitter hesabından aşılama süreciyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin aşılamada 6'ncı sırada olduğunu belirten Koca, “En çok aşı yapan ülkeler arasında 6. sıradayız. Bizden daha fazla aşı yapan ülkeler ABD, Çin, Hindistan, İngiltere ve Brezilya’dır” dedi.

Koca, şu ana kadar kaç doz aşı yapıldığına ilişkin de bilgi vererek şunları aktardı:

“Türkiye, kendi aşısını henüz üretmemiş ülkeler içinde en çok aşı yapan ülkedir. Toplam doz sayısı bu mesajın yayına konduğu an itibariyle 16.668.844’tür.”

Son koronavirüs tablosunda, Türkiye’de günlük vaka sayısının 44 bin 756 gibi yüksek seviyelere çıktığı görülmüştü.

İnsidans haritasında ise İstanbul’da 100 bin kişiye düşen vaka sayısı 401,62'den 591, 45’e yükseldi. Ankara’da aynı sayı 272,79’a, İzmir’de ise 218,88’e çıktı.

AVRUPA'DA GÜNLÜK VAKALAR DÜŞÜŞTE

En fazla aşı yapan ülkelerden Hindistan ve ABD, günlük koronavirüs vakalarında 3’üncü sıradaki Türkiye’nin önünde 1. ve 2. sırada bulunuyor.

Avrupa ülkelerinde aşılama hızı yavaş olsa da günlük vaka oranları hayli azaldı. Örneğin Almanya’da en son bin 992 vaka rapor edildi. Ülkede koronavirüs nedeniyle 10 kişi hayatını kaybetti. Aşılamada hızlı olan İngiltere’de son günlük vaka sayısı 3 bin 423, can kaybı da 10 olarak bildirildi.

Avrupa’da son olarak en çok vakanın tespit edildiği Polonya’da 28 bin, İtalya’da ise 21 bin günlük vaka kayıtlara geçti.