Türkiye heyeti, İsveç ve Finlandiya heyetleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Gündemde iki ülkenin NATO'ya üyelik başvuruları var.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya heyetlerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşmesi başladı
Fotoğraf: AA

Türkiye heyeti, İsveç ve Finlandiya heyetleri ile NATO'ya üyelik başvurularına ilişkin istişarelerde bulunmak için bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Türkiye heyetine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık ediyor.

İsveç ve Finlandiya ise görüşmeye, İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara'nın başkanlıklarında katılıyor.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecine ilişkin tartışmalar sürüyor.

İki ülke, NATO'ya üye olabilmek için resmi başvuru mektuplarını NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e teslim etmişti.

Öte yandan Türkiye'den, iki ülkenin NATO'ya katılımına karşı olumsuz açıklamalar gelmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs Pazartesi günü Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Bizim NATO'nun genişlemesi konusundaki fikrimiz, bağnazlıktan değil terörle mücadele konusundaki ilkeli duruşumuzdan kaynaklanıyor. Görüştüğüm kişilere her şeyden önce terör örgütlerinin NATO'da yer almasını kabullenemeyeceğimizi söyledim" ifadelerini kullanmıştı.