Kar yağışı ve soğuk hava tüm Türkiye'de etkili. Bursa ve Giresun'da 2 kişi donarak öldü, birçok yol trafiğe kapandı. İstanbul'da ise kar yağışı sürüyor. Yağışlar akşam kenti terk edecek

İstanbul"da dün akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı bölgesel etkisini sürüyor. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kar yağışının hala İstanbul Boğazı ve çevresinde devam ettiğini ve öğle saatlerinden itibaren Anadolu yakasında etkisini sürdüreceğini belirterek, "Kar yağışı, akşam saatlerinde İstanbul"u terk edecek" dedi. Yıldırım, İstanbul"da kar kalınlıklarının Kumköy"de 3, Şile"de 6, Sarıyer"de n, Florya"da 13, Atatürk Havalimanı"ında 14, Sabiha Gökçen Havalimanı"nda 18, Kartal"da 20 ve Çatalca"da 35 santimetre olarak ölçüldüğünü ifade etti.

Yağışlı havanın bugün etkisini kaybedeceğini belirten Yıldırım, bu gece sıcaklığın eksi 6 derece olmasının beklendiğini söyledi, "Bu gece için kuvvetli don ve buzlanma uyarımız var" dedi. Poyraz fırtınasının da bu geceden itibaren etkisini kaybedeceğini belirten Yıldırım, yarın İstanbul"un çok bulutlu olmasını beklediklerini, en yüksek sıcaklığın da 5 derece olarak tahmin edildiğini bildirdi.

Yıldırım, çarşamba gününden itibaren sıcaklığın lodosla birlikte mevsim normallerine ulaşmasının ve en yüksek sıcaklığın 9 derece olmasının beklendiğini kaydetti.

İSTANBUL-EDİRNE YÖNÜ HÂLÂ KAPALI
TEM otoyolu Edirne istikametinde tipi nedeniyle yol trafiğe kapalı. E-5 karayolu Silivri bölgesinde de zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nden yapılan açıklamaya göre yapılan çalışmalar sonucu ana arterler açık. Ama ara sokaklarda biriken kar sürücüleri zorluyor. İETT, Anadolu"dan Avrupa yakasına ek otobüs seferleri koydu. Ancak sabah yapılması planlanan Bandırma - Yenikapı - Bostancı ve Armutlu Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

TEM Kınalı köprü bölgesinde yollarda kalan vatandaşlara 600 kişilik kumanya, 300 battaniye dağıttı. İstanbul"un çeşitli bölgelerinde ortalama 22 santimetre kar ölçüldü. Ekiplerin yol açma çalışmaları devam ediyor. Ancak açılan yollar, şiddetli rüzgar ve tipi nedeniyle zaman zaman kapanıyor. Hızır Acil ve Cankurtarma ekipleri 126 evsiz vatandaşı sağlık muayenesinden geçirerek otel ve spor salonunda misafir etti. Saat 01.00"den 22.30"a kadar İstanbul"da 517 maddi hasarlı, 12 yaralamalı, 1 ölümlü trafik kazası meydana geldi. Kentin Anadolu yakasında elektrik kesintileri meydana gelirken, elektrikler tekrar geldiğinde ani yüklenme ile doğalgaz servis regülatörleri devre dışı kaldı. Yetkililer, vatandaşların, elektrikler kesildiğinde kombi veya şofbenlerini kapatıp, elektrikler geldikten sonra açmalarının arızaları en aza indireceğine işaret ediyor.

Marmara Denizi"nde fırtına ve kar yağışı nedeniyle ulaşım aksıyor. Marmara"da Boğazlardan geçmek üzere seyreden yerli ve yabancı bandıralı 23 gemi, saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle yolların devam edemedikleri için rotalarını Tekirdağ"ın Şarköy ilçesi açıklarına çevirerek demirledi.

ANKARA
Yoğun kar yağışı başkent Ankara"yı da etkisi altına aldı. Başkentte 24 saat içerisinde kayıtlara geçen 355 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda toplam 29 kişi yaralandı. Emniyet yetkilileri, sürücülere de yola zincirsiz çıkmamaları uyarısında bulundu.

İZMİR
İzmer"de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar 1 can aldı. Torbalı ilçesinde, şiddetli rüzgarın etkisiyle parçalanan sera brandasından fırlayan demir parça, yoldan geçen bir kişinin ölümüne neden oldu.

YURT GENELİNDE DURUM
Kar yağışı ve soğuk hava tüm Türkiye"de etkili. Bursa ve Giresun"da 2 kişi donarak öldü, birçok yol trafiğe kapandı. Elazığ, Çorum, Tokat, Kırşehir, Kırıkkale ve Bursa"da meydana gelen trafik kazalarında 7 yolcu otobüsü devrildi, 4 kişi öldü, ıoo"ün üzerinde yolcu da yaralandı. Bazı karayollarında ulaşım sağlanamıyor. Yozgat - Sivas, Yozgat - Ankara ve Erzincan - Erzurum karayolları kapalı. Aksaray ve çevresinde trafik durdu. Kar Trakya"da da ulaşımı etkiliyor. Tekirdağ"ın Çorlu ilçesinde çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Çerkezköy bağlantılı yollarda araçlarında mahsur kalan 700 kişiyi ise askerler tank ve askeri araçlarla kurtardı. Doğuda yüzlerce köy yolu ulaşıma kapalı. Muş merkeze bağlı Göl Köy"de rahatsızlanan 7 aylık hamile kadın, 5 saatlik bir yolculuğun ardından hastaneye götürüldü.

DENİZ ULAŞIMI FELÇ
Olumsuz hava koşulları deniz ve hava ulaşımını da aksattı. Kuzey Ege"de etkili olan poyraz nedeniyle dün durdurulan Gökçeada - Kabatepe ve Geyikli -Bozcaada araba vapuru seferleri normale döndü.

Marmara denizinde seyreden 28 şilep ve tanker fırtına yüzünden yollarına devam edemeyince Tekirdağ"ın Şarköy ilçesi açıklarına demirledi. İzmir"de de şiddetli fırtına yüzünden ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu, bazı çatılar uçtu.

ANTALYA"YA KAR YAĞDI
Antalya merkezi ve Manavgat ilçesinde yağan kar vatandaşları sevindirdi. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Antalya merkezde şu anda sıcaklığın 5 derece olduğunu ve hafif kar yağışı başladığını bildirdi.

Yetkililer, kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini, akşam saatlerinde kuvvetli rüzgar beklendiğini açıkladı. Sahilde yer yer, orta, iç kesimlerde kuvvetli don olayı bekleniyor.

Manavgat"a en son 2002 yılı Ocak ayında kar yağdığını belirten vatandaşların keyfi kar yağışının ardından güneşin çıkmasıyla kısa sürdü.

EĞİTİME KAR ENGELİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde ilköğretim okulları ve liselerle bazı üniversiteler tatil edildi. Kamuda çalışan özürlü personel ve hamileler de bugün idari izinli sayılacak.

1 gün tatil edilen yerler: İstanbul, Ankara, Yalova, Amasya, Ordu, Sivas, Konya, Kocaeli, Zonguldak, Sakarya, Bursa, Muş, Bartın, Çorum, Denizli, Kayseri, Nevşehir ile Düzce"nin bazı ilçeleri, İsparta"nın Eğirdir, Yenişarbademli ve Aksu ilçeleri ile İzmir"in Bayındır ilçesi, Şanlıurfa"nın Siverek ilçesi, Elazığ"ın Alacakaya ilçesi, Burdur"un Ağlasun, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova ilçeleri, Kırkla-reli"nin, Demirköy ve Vize ilçeleri ile Pınarhisar ilçesine bağlı Yenice beldesi, 2 gün tatil edilen yerler: Burdur, Samsun, Yozgat, Afyonkarahisar, Tokat, Sinop, Tunceli ve Kastamonu, Van"ın Bahçesaray ilçesi, Elazığ"ın Sivrice ilçesi, 1 gün tatil edilen üniversiteler: İstanbul"da Bilgi Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Arel Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Okan Üniversitesi; Çanakkale"de Onsekiz Mart Üniversitesi; Kırşehir"de Ahi Evran Üniversitesi.