Günlük ve toplam vaka sayılarını, tepkilerin ardından açıklamak zorunda kalan Türkiye, dünya genelinde ülkelere göre tespit edilmiş vakalara dair listede 6. sıraya yükseldi. Ölüm sayılarında ise Türkiye dikkat çekici bir konumda bulunuyor.

Türkiye, koronavirüs vaka sayısı sıralamasında dünyada 6. sıraya yükseldi

25 Kasım’dan itibaren günlük vaka sayılarını, 10 Aralık’tan itibaren de toplam vaka sayısını açıklamaya başlayan Türkiye, dünyada en çok vakaya sahip 6. ülke oldu.

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 tablosunda 29 Temmuz’da yaptığı değişiklikle ‘vaka’ yerine ‘hasta’ olarak tanımladığı bir sayıyı açıklamaya başlamıştı. Bakanlığın bu uygulaması, gerçek sayılara dair sızan bilgiler ve tepkiler üzerine 25 Kasım’da sonlandırıldı. Sağlık Bakanlığı, 25 Kasım’dan itibaren günlük vaka sayılarını, 10 Aralık’tan itibaren ise toplam vaka sayısını açıklamaya başladı. Bakanlık, bu sayıların gerçek olduğunu savunsa da konunun uzmanları Bakanlığın açıklamalarının hala şaibeli olduğunu vurguluyor.

Ancak açıklanan rakamlar dahi Türkiye’de salgının kritik boyutuna işaret ediyor.

turkiye-koronavirus-vaka-sayisi-siralamasinda-dunyada-6-siraya-yukseldi-817642-1.

Dünya genelinde Covid-19 vaka ve ölüm sayılarını derleyen Worldometers sitesine göre Türkiye, bugün açıkladığı 29 bin 718 vakanın da eklenmesiyle 1 milyon 928 bin 165 vaka sayısına ulaşarak 6. sıraya yükseldi.

Türkiye’nin yerine 7. sıraya yerleşen İtalya’da ise 1 milyon 888 bin 114 toplam vaka ve 66 bin 537 toplam ölüm kaydedildi.