Kobanê direnişine destek vermek için Suruç ve Kobanê’ye giden sol parti ve kurumların başkanlarından oluşan heyet, dün düzenlenen basın toplantısında izlenimlerini paylaştı

‘Türkiye kucak açtı’ iddiası asılsız

Kobanê direnişine destek vermek için Suruç ve Kobanê’ye giden sol parti ve kurumların başkanlarından oluşan heyet, dün düzenlenen basın toplantısında izlenimlerini paylaştı. İnşaat Mühendisleri Odası’ndaki toplantıda konuşan ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, Kobanê’den gelen halkın destek ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek “Türkiye’nin gelenlere kucak açtığı iddiasının doğru olmadığını gittiğimiz bir kampta gördük” dedi.

“Saldırının en ağırının, direnişin de en büyüğünün yaşandığını gördük” diyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise “Hem saldırganlık sınır tanımıyordu hem de direniş ve direnişe yüzünü dönen halklarımız. Sınırsız bir direniş ve sınırsız bir saldırganlık söz konusu” şeklinde konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, AKP hükümetinin tampon bölge önerisinin kabul edilemeyeceğini belirtirken, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, Stalingrad direnişini hatırlatarak “Kobanê’nin bizim açımızdan böyle bir anlamı var” dedi. Toplantıya  HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile EHP, ESP, SYKP, EMEP, SDP ve YSGP’nin başkan ve yöneticileri de katıldı.