Türkiye'nin Oruç Reis gemisinin Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetleri yürüteceğini duyuran yeni bir bir Navtex ilan etmesinin ardından, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı karara tepki göstererek, "Bu, doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır" açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin Navtex ilanına Yunanistan’dan tepki: Barış için tehdit

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye tarafından dün gece saatlerinde Oruç Reis sismik araştırma gemisi için yayınlanan edilen Navtex'e tepki gösterilerek "Bu, doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır" denildi.

Yapılan açıklamada, Navtex ilanının "yasa dışı" olduğu belirtilirken, bölgede barış ve güvenlik için tehdit oluşturduğuna değinildi.

TÜRKİYE YASADIŞI TAKTİKLERİNDE ISRARCI

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Türkiye'nin görüşmeler sürerken böyle bir adım atmasının, diyalog yolunu kapatmak istediğinin bir kanıtı olduğunu vurguladı.

“Geçmiş yüzyılların agresif ve yasa dışı taktiklerinde ısrarcı" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Modern bir Avrupa ülkesi olan Yunanistan'a şantaj yapılamaz" denildi. Son olarak, Türkiye'nin son kararını geri alması gerektiği belirtildi.