Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. Oy verme süreci saat 17.00'ye kadar sürdü. Sonuçlar anlık olarak birgun.net'ten takip edilebilecek. BirGün TV'nin YouTube kanalında ise, yorumlar ve analizler seyirciyle buluşacak.

Türkiye sandık başına gitti

HABER MERKEZİ

Türkiye, bugün tarihinin en kritik seçimlerine ekonomiden sağlığa, eğitimden sosyal yaşama her alanda krizlerin yaşandığı bir tablo altında gitti.

Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Seçimde yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen oy kullanacak. Yurt içinde 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez oy verdi. Cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen sayısı ise 53 bin 172.

Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullandı.

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, kimliği tereddütsüz ortaya koyan, resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabildi.

•••

CANLI BLOG

17.00 | TÜRKİYE'DE OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Türkiye'nin kritik seçimlerinde oy verme işlemleri saat 17.00'de sona erdi. Kapanan sandıklarda sayım işlemleri başladı. 

16.44 | KAFTANCIOĞLU: BAHAR HAVASINDA OYLAR KULLANILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da oy kullanımıyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul'da rekor katılım beklediklerini belirten Kaftancıoğlu, "İstanbul'da münferit diyeceğimiz ufak tefek bir iki olayı saymazsak tamamen sorunsuz ve tam bir bahar havasında vatandaşlarımız oyunu kullandı. İstanbul’da rekor katılım bekliyoruz" diye konuştu.

15.52 | YSK BAŞKANI: SEÇİM SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

YSK Başkanı Ahmet Yener, "Seçim sorunsuz olarak devam ediyor. Bir sandık kurulu üyesi ve bir vatandaş kalp krizi sebebiyle vefat etti. Bunun dışında bir olumsuzluk yok" açıklamasını yaptı. 

15.30 | OY SIRASINDA ERDOĞAN TARAFINDAN DÜRTÜLEN SEÇMEN ŞAŞKINLIK YAŞADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oylarını kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak saat 11.40'ta Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi. Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile diğer ilgililer karşıladı. Okulda oy sırasına giren Erdoğan, önündeki seçmeni dürttü. Seçmenin yaşadığı şaşkınlık kameralara yansıdı.

15.24 | İMAMOĞLU'NDAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi'nde takip edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'ya hareket etmeden önce partisinin İstanbul İl Başakanlığı'nı ziyaret etti.

YSK, ilçe seçim kurulları ve sandık görevlilerinin halkın emanet ettiği oylara hiçbir sıkıntı getirmeyeceğine inandığını belirten İmamoğlu, “Şu ana kadar tedbirler alınıyor. İnşallah da böyle devam etsin. Herkes hassas olmak zorunda bugün” dedi.

15.19 | KILIÇDAROĞLU, PARTİSİNİN GENEL MERKEZİNE GEÇTİ

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çukurambar Mahallesi'ndeki evinden Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarını takip edeceği CHP Genel Merkezi'ne gitmek üzere ayrıldı.

Evinin önünde toplanan mahalle sakinleri ve çocuklarla fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, aracına binerken "Her şey çok güzel olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçti.

15.23 | Sultangazi'de oy kullanacaklara verilen pusulalarda İnce'ye 'çarpı' atıldı

Sultangazi Orhangazi İlkokulu'nda 1096 nolu sandıkta oy kullanacakları verilen pusulada, Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Muharrem İnce'nin fotoğrafının üzerinde çarpı bulunması tartışmalara neden oldu. Çarpıyı, sandıkta görevli sandık başkanı tarafından koyulduğu belirtildi.

 YSK'den edinilen bilgiye göre oyların geçerli olup olmayacağı sandık kurulu tarafından belirlenecek. 

15.15 | ERDOĞAN, İSTANBUL'DAN ANKARA'YA GELDİ

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için İstanbul'da oyunu kullanan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15.15'te Ankara'ya geldi. Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

14.37 | GELECEK PARTİSİ LİDERİ DAVUTOĞLU OYUNU KULLANDI

Millet İttifakı'nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile Eyüpsultan'da bulunan Nejat Sabuncu İlkokulu'nda oyunu kullandı. 

"Kampanya sürecince siyasiler olarak biz çok konuştuk, bugün halkın konuşma vakti" diyen Davutoğlu, "Halk ne konuşursa doğru konuşur diye düşünmemiz ve halkın kararı ne olursa saygı göstermemiz gerekir. Bu Türkiye'de demokratik bilincin olgunlaşmasının bir yansıması olacak. 14 Mayıs bir dönüm noktası olacak" şeklinde konuştu.

14.08 | KARAMOLLAOĞLU OYUNU KULLANDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara, Çankaya Lisesi'nde oyunu kullandı.

Karamollaoğlu, "Milletimiz son tercihini bugün belirleyecek. Mühim olan memleketimizin huzur içinde bundan sonraki hayatını devam ettirebilmesi" mesajı verdi.

14.00 | YSK'DEN STARBUCKS KARARI

YSK, Starbucks çalışanlarının mesai saatlerinin seçimde oy vermeye uygun bir şekilde düzenlenmediğine dair soruya yanıt verdi. Kurul, Starbucks’ın ‘kahvehane’ statüsünde olduğu gerekçesiyle kapalı olmasına karar verdi.

Starbucks ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm mağazalarımızın operasyon saatleri çalışanlarımızın oy kullanması uygun şekilde ayarlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

13:15 | MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ, OYUNU KULLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimleri için Çankaya Anıttepe Ortaokulu'nda 1296 nolu sandıkta oyunu kullandı. Bahçeli seçimleri partisinin genel merkezinde takip edecek.

Bahçeli, "Bugün oyumuzu verme görevimizi yerine getirmiş olduk. Seçime yüksek katılım olduğu görülmekte. Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

13:00 | CHP'DEN MÜREKKEP AÇIKLAMASI

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Sevgili vatandaşlarımızın dikkatine! Pusula mührünün mürekkebinin diğer yerlere bulaşmış olması oyu geçersiz kılmaz. Oyunuz tercih ya da evet mührünüzün nerede olduğuyla belirlenir" denildi.

12:40 | ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, OYUNU KULLANDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ile birlikte Ankara’da Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı.

Yavaş, yaptığı açıklamada, “Öncelikle anneler günü kutlu olsun. Oylarımızı kullandık inşallah Türkiye’miz için güzel sonuçlar çıkar takdir milletimizin. Vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Katılım çok yüksek, değişim ihtiyacı belli” diye konuştu.

11:55 | SOL PARTİ MYK ÜYESİ ALPER TAŞ, OYUNU KULLANDI

SOL Parti MYK Üyesi ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Alper Taş, oyunu kullandı. Sosyal medyadan açıklama yapan Taş, "Oyumuzu kullandık. Herkesin gözlemlediği gibi katılım çok yüksek. Güzelliğe işarettir" ifadelerini kullandı.

11:50 | AKP'Lİ MÜŞAHİTLER TİP ÜYESİNİ DARP ETTİ

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Neslişah İmam Hatip Ortaokulu’nda AKP’li müşahitler, Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesine saldırdı.

İlerihaber'in aktardığına göre; AKP’li görevlilerin seçmenlerle birlikte oy kabinine girmek istediği ve salondaki diğer görevlilerin buna karşı çıktığı bildirildi. Konuya ilişkin tutanak tutturan TİP üyesi, AKP’li müşahitler tarafından tehdit edildi ardından da darp edildi.

11:45 | AKP'Lİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, OYUNU KULLANDI: ÇOCUKLARA PARA DAĞITTI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi için oyunu, Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullandı.

Oy kullanacağı sandığa giderken cebinden bir tomar para çıkaran Erdoğan, çocuklara 200 TL dağıttı.

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Erdoğan, "Oyumuzu kullandıktan sonra söylenecek en önemli şey Türk demokrasisi için bugün sabahtan beri takipteyim. İç işleri Bakanımdan da aldığım bilgiye göre sıkıntısız süreç devam ediyor. Deprem bölgesinde de vatandaşlarımız oylarını kullanıyor. Oralarda da bir sıkıntı yok.

Akşam sayımlardan sonra Türk demokrasisi için hayırlısını rabbimden niyaz ediyoruz. bütün sandık kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

11:42 | MUHARREM İNCE OYUNU KULLANDI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, oyunu Ankara'da Şener Çakmak Eğitim Kurumları Batıkent Anadolu ve Fen Lisesi'nde kullandı. 

Oy kullanma işlemi sırasında açıklama yapan İnce, basın mensuplarına yüklendi. İnce, "Sizin de başınıza gelebilir bunlar ortada bir terör örgütü var FETÖ var PKK var 50 gündür terör örgütlerinin saldırısı altındayım. Bunu görmüyor musunuz? Lütfen rica ediyorum haberleri doğru yapınız. Kaset kumpası falan. Çok rica ediyorum bunu düzeltmenizi istiyorum haysiyetimle şerefimle oynamayın, böyle bir görüntü yok şerefimiz kendimi tür devletine emanet ettim ben başka yağacak bir şeyim yok. Bunları ortaya çıkartan montaj yapan FETÖ’dür. Ama bunu yayanlar var ya her birine dava açacağım. Her birine dava açacağım binse bin, beş binse beş bin" ifadelerini kullandı.

11:35 MİLLET İTTİFAKI CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU; OYUNU KULLANDI

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’daki Arjantin İlkokulu’nda oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Bütün yurttaşlarıma teşekkür ederim. Sandığa gidip oy kullanan bütün yurttaşlarıma en işten sevgi ve saygılarımı duyarım. Hepimiz demokrasiyi, bir arada olmayı, kucaklaşmayı çok özlemişiz. Bundan sonra göreceksiniz bundan sonra bu ülkeye baharlar gelecek” diye konuştu.

11:27 | İSTANBUL'DA BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İstanbul'da bir sandık başkanının gözaltına alındığını duyurdu. Kaftancıoğlu yaptığı paylaşımda, "İstanbul’da bir sandık kurulu başkanı seçmene verdiği pusulaya kendisi oy kullanmaya kalktığı için sandık kurulu başkanlığı iptal edildi. Canavarsın CHP örgütü:) İlçe seçim kurulu ve emniyet güçlerimize teşekkür ederiz. Gözaltında… Şimdi o düşünsün.."  ifadelerini kullandı.

11:26 | SİNAN OĞAN OY KULLANMA ÇAĞRISI YAPTI

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, oyunu Çankaya’daki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi’nde kullandı. Oğan, vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulundu.

11:08 | İBB BAŞKANI İMAMOĞLU, OYUNU KULLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, Beylikdüzü’ndeki Haldun Taner İlkokulu’nda oyunu kullandı.

Çıkışta açıklama yapan İmamoğlu, "Sandıklara atılan her oyun sayılıp, sonucun demokratik bir şekilde karşılandığı bir akşam diliyorum" dedi.

11:06 | İSTANBUL'DA MÜKERRER OY KULLANMAK İSTEYEN BİR KİŞİ YAKALANDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da mükerrer oy vermek isteyen bir kişinin yakalandığını duyurdu. Kaftancıoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İstanbul’da şu ana kadar tek bir kişi mükerrer oy kullanmaya kalktı. O da yakalandı:) Yakalayan sandık görevlimizi “seni yazdım” diye tehdit etmeseydi iyiydi. Şimdi o düşünsün… Başvuru yapıldı “Mükerrer oy kullanmaya teşebbüsün ciddi cezasi var. (3-5 yil arasi hapis)” ifadelerini kullandı.

11.03 | ESKİ CUMHURBAŞKANI SEZER OYUNU KULLANDI

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eşi Semra Sezer'le geldiği Şahin Sevin İlkokulu'nda Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 1175 numaralı sandıkta oy verdi.

Oy verme işleminin ardından 10. Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer, sandık görevlilerine başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.

10:35 | MERAL AKŞENER: SEÇİM SONUÇLARINA SAYGI GÖSTERME KISMINA GEÇİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. 

Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Akşener,  "Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Bu seçimin milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Akşener şunları söyledi:

"Millet İttifakı olarak güzel bir çalışma yürüttük. Sadece ben 45 yerde miting yapmışım. Hepimiz çok fazla çalıştık. 'Milletimiz patrondur' , 'Seçmenimiz veliminettir'i öne koyduk. Çok iftiralar ve abuk subuk şeyler yaşadık. Bunların şu anda bir önemi yok. Seçim sonuçlarına hepimizin saygı göstermesi kısmına geçiyoruz. Aziz milletin vereceği karar başımızın üzerindedir." 

10:30 | YSK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oy kullandı.

Yener, müşahitlerin pusulada adaylıktan çekilen Muharrem İnce’nin olduğu kısmı karaladıklarına dair iddiaya ilişkin açıklama yaptı.

Yener, “Bu iddianın doğruluğunu teyit edemedik. Sandık başkanlarımıza gerekli ikaz ve uyarılar yapılmıştır. Dün de kurulumuz açıkladı, şu anda cumhurbaşkanı aday pusulasında bir değişiklik mümkün değil. 4 aday yer almaktadır. Buradan yeniliyoruz, herhangi bir adayın pusulada üzerinin çizilmemesi gerekiyor” dedi.

10:20 | GİRESUN'DA PUSULALARDA YSK MÜHRÜ TARTIŞMASI: ERDOĞAN'IN İSMİNE DENK GELDİ İDDİASI
Giresun'da oy pusulasına vurulan mühürlerin bazılarının AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın isminin altına denk geldiği bildirildi.

Sol Haber, Giresun'da oy kullanma işlemi başlamadan YSK mührü vurulan oy pusulalarının fotoğrafını paylaştı. 

Haberde, bu şekilde mühürlü 100 pusulanın bulunduğu kaydedildi.

Olayın ardından avukatların sayım sürecinde dikkat edilmesi için gerekli itiraz ve uyarıyı yaptığı ifade edildi.


 

10:12 | BABACAN, OYUNU KULLANDI

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile birlikte oyunu kullandı. Babacan, "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bugün bayram günümüz. Halkımızın egemenliğini ilan ettiği bir gün. Seçimler çok önemli ama iki seçim arasında istişareyle yönetilince demokrasi önemli. Basın özgürlüğü ile anlamlı. Bu seçimlerin bütün dünyada demokrasi özlemi çeken herkes için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.   

10:06 | CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK, OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi için oyunu Tekirdağ'da kullandı.

Süleymanpaşa Nihat Sami Banarlı Ortakuluna gelen Öztrak, 1316 numaralı sandıkta oy verdi.

Öztrak, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının ülke için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye için önemli bir gün olduğunu ifade eden Öztrak, "Milli irade bugün tecelli edecek. Bundan sonraki 5 yıl ülkeyi kimlerin yöneteceğine milletimiz karar verecek. Verilecek karara hepimiz saygılı olmak durumundayız. Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur." dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da oyunu Faik Öztrak ile aynı sandıkta kullandı.

09:51 | SÜLEYMAN SOYLU: DEPREM BÖLGESİNDE OY KULLANMA İLE İLGİLİ PROBLEM SÖZ KONUSU DEĞİL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Soylu, "Günler öncesinden gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Deprem bölgesinde oy kullanma ile ilgili herhangi bir problem söz konusu değildir. Buralarda oy kullanma işlemi sabah saatlerinden itibaren başlamıştır. Gördüğüm kadarıyla geçen seçimlere nazaran daha yoğun bir oy kullanma söz konusu. İnanıyorum ki, Türkiye en doğru kararı demokratik ve çoğulcu bir şekilde verecektir" dedi.

09:30 | ŞENYAŞAR AİLESİ OYUNU KULLANDI

Urfa’da 783 gündür Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi oylarını kullanarak, “Demokratik bir gelecek için görevimizi yerine getirdik” mesajı verdi.

MA'nın haberine göre; Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, oylarını kullandı. Aile, oylarını Suruç’a bağlı Demokrasi Mahallesi'nde bulunan Fethi Şimşek Kız Anadolu Lisesi'nde oy kullandı.

Aynı zamanda Yeşiller ve Gelecek Sol Parti (Yeşil Sol Parti) Urfa Milletvekili adayı olan Ferit Şenyaşar, oy kullandıktan sonra, “Adalet, demokratik bir gelecek için görevimizi yerine getirdik. Hiçbir makam ve mevki insan hayatından daha önemli değildir. Temennimiz olaysız bir şekilde seçimimizi tamamlayıp değişimi gerçekleştirmedir” açıklamasında bulundu.

09:24 | ADALET BAKANI OYUNU KULLANDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oyunu seçim bölgesi Urfa'da kullandı. 

Bozdağ, şöyle konuştu:

"Hayırlı uğurlu olsun. Bugün milletimiz, evlatlarımızın, ailemizin, milletimizin ve devletimizin geleceği için karar verecektir. Verecekleri kararın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyorum. Şanlıurfa'da seçim, büyük bir demokratik olgunluk içinde geçiyor. Ülkemizin dört bir yanında da seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçeceğinden şüphem yoktur. Türkiye ve aziz milletimiz bu konuda geçmişten bugüne demokratik olgunluğun en güzel örneklerini vermiştir, bu seçimde de aynı şekilde gidip iradesini sandığa yansıtacaktır. Ve demokratik olgunluğun en güzelini göstereceklerdir. Seçimlerimiz Şanlıurfa'mıza, Türkiye'mize, aziz milletimize tekrar hayırlı olsun. Sonuçların da şimdiden hayırlı olsun diyorum." 

09:20 | İSTANBUL'DA METRO SEFERLERİ 02.00'YE KADAR UZATILDI, MARMARAY'A EK SEFER KONULDU

İstanbul'daki metro ve Marmaray seferleri, seçimleri nedeniyle 14 Mayıs Pazar gününü 15 Mayıs Pazartesi gününe bağlayan gece saat 02.00’ye kadar uzatıldı.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimleri nedeniyle Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece aşağıdaki hatlarımızda seferlerimiz 02.00'ye kadar uzatılmıştır” denildi.

Buna göre metroda saat 02.00’ye kadar uzatılan seferlerin hatları şöyle:

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı
M1B Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı
M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı
M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattı
M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı
M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı
M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü Metro Hattı
M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı
M9 Bahariye-Olimpiyat Metro Hattı
T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı
T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı
T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı
F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı

TCDD Taşımacılık'tan yapılan açıklamaya göre ise Marmaray için ilave seferler konuldu. Ek seferler şu şekilde:

Gebze-Halkalı yönü (Kalkış): 23.30, 23.50, 00.20, 00.50 01.20
Halkalı-Gebze yönü (Kalkış): 23.38, 23.58, 00.28, 00.58 01.28

09:10 | PERVİN BULDAN OYUNU VAN'DA KULLANDI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Cumhuriyet Lisesi’nde 1106 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Buldan, "Umut ediyoruz ki kullanılan bütün oylarımız bu ülkenin huzuruna, refahına, sevgisine, barışına, adaletine vesile olur" diye konuştu. Buldan, "Bugün yapılan seçimlerle birlikte değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu hepimiz bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

08:28 | MARMARİS'TE TUTANAK DEFTERLERİNE İTİRAZ
Muğla, Marmaris’teki okullardaki tutanak defterlerinde “Cumhurbaşkanı seçimi ikinci oylama ve referandum” yazılı olduğu fark edildi. Tutanak defterine itiraz edilerek, yenisi talep edildi.

T24'ün haberine göre; tutanak defterinin yenisinin gelmemesi durumunda oylama işlemine bu defter ile devam edilecek.

08:00 | OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, ülke genelinde 191 binden fazla sandıkta saat 08.00 itibarıyla başladı.

Oy verme, saat 17.00'ye kadar devam edecek.

07:45 | OY NASIL KULLANILIR? OY KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Seçmenler, oylarını kullanırken aşağıda yer alan 6 adıma dikkat etmeli. İşte oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

1-Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınıza bakın

2- T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın

3- Cep telefonuyla oy kullanma kabinine girmeyin

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın

5- Oy kullandıktan sonra pusulaları tek zarfa koyun

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın

07:35 | SANDIK GÖREVLİLERİ YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde görev alan sandık başkanları ve memurlar ile parti gözlemcileri, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara geldi.

Beykoz’daki Sedat Simavi Ortaokulu’nda oy verme işlemini başlatmadan önce hazırlıklarını yapan görevliler, sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti.

07:30 | OY VERME İŞLEMİ 08.00'DE BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başlıyor, 17.00'ye kadar sürecek.

Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Güncelleniyor...