2005 yılında kurulan Türkiye Sosyal Forumu (T

ÖZLEM ZORCAN ANKARA
2005
yılında kurulan Türkiye Sosyal Forumu (TSF), İstanbul'da 30 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında ilk kez toplanacak. TSF, Türkiye'deki pek çok sosyal hareketi bir araya getirerek, mücadele deneyimlerinin ve çözüm önerilerinin paylaşılmasını planlıyor. Forum'da neoliberal küreselleşmeye ve savaşa, özelleştirmelere ve yoksulluğa, iklim değişikliğine ve çevrenin yok edilmesine, demokratik haklara saldırılara, cinsiyetçiliğe ve ırkçılığa karşı "başka bir dünya"nın nasıl yaratılacağı tartışılacak.

70'ten fazla örgütün ve bağımsız katılımcının ortaklaşa düzenleyeceği forumda 60'dan fazla kurum ve çevrenin 41 seminer ve atölye çalışması düzenleyeceği toplantılar, Darphane-i Amire (Gülhane), İstanbul Gazeteciler Cemiyeti (Cağaloğlu) ve İstanbul Tabip Oda-sı'nın (Cağaloğlu) salonlarında yapılacak.

FORUMUN KATILIMCILARI
Forumda, ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, DSİP Genel Başkanı Doğan Tarkan, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ulusaler, KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir, SES Başkanı Koksal Aydın, yazar Eşber Yağmurdereli, yazar Vedat Türkali ve yazar Tarık Ali gibi konuşmacılar katılacak. Bilgi için: tsf@sosyalforum.org Telefon: 0212 243 3715