Türkiye, TikTok uygulamasının dünyada en çok kullanıldığı 3’üncü ülke oldu. Statista’dan Felix Richter’ın aktardığı bilgilere göre TikTok, Temmuz 2018 itibari ile 500 milyon indirmeye ulaştı. ByteDance Temmuz 2018’de, TikTok’un dünya çapında 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Priori Data şirketi verilerine göre TikTok’un dünyada en çok kullanıldığı ülke Hindistan. Uygulamanın yaklaşık 120 milyon indirildiği Hindistan’ı […]

Türkiye, TikTok uygulamasının en çok kullanıldığı 3’üncü ülke oldu

Türkiye, TikTok uygulamasının dünyada en çok kullanıldığı 3’üncü ülke oldu. Statista’dan Felix Richter’ın aktardığı bilgilere göre TikTok, Temmuz 2018 itibari ile 500 milyon indirmeye ulaştı.

ByteDance Temmuz 2018’de, TikTok’un dünya çapında 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Priori Data şirketi verilerine göre TikTok’un dünyada en çok kullanıldığı ülke Hindistan. Uygulamanın yaklaşık 120 milyon indirildiği Hindistan’ı Amerika Birleşik Devletleri takip ediyor. 3’üncü sırada ise yaklaşık 30 milyon indirilmeyle Türkiye yer alıyor.

Apptopia mobil veri şirketinin yapmış olduğu araştırmaya göre TikTok’u daha çok gençler kullanıyor; kullanıcıların yüzde 35’i 11 ila 20, yüzde 23’ü ise 21 ila 30 yaş arası insanlardan oluşuyor.

TikTok’un popülaritesinin sebebi ise kullanıcıların komik, garip ya da saçma videolarını özgürce paylaşabilmesi olarak düşünülüyor.

Kaynak: Tekno Safari