Türkiye ve Rusya tarafından yapılan ikinci ortak kara devriyesi tamamlandı

Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi mutabakatı kapsamında Suriye'de Fırat'ın doğusunda Türk ve Rus askerleri tarafından yapılan ikinci ortak kara devriyesi tamamlandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Soçi mutabakatı kapsamında Türk ve Rus askerlerinin ikinci ortak kara devriyesinin Fırat’ın doğusundaki Ayn el Arap bölgesinde başladığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde; Türk ve Rus askeri unsurlarının ve İHA’ların iştirakiyle ikinci ortak kara devriyesi, Fırat’ın doğusundaki Ayn el Arap bölgesinde başladı" denildi.

ORTAK DEVRİYE 2 SAAT SÜRDÜ

Soçi Mutabakatı kapsamında Rusya ile ortak devriyenin ikincisi tamamlandı. 2 saat süren devriye sonrasında Rus ve Türk askerleri devriye noktasına geri dönüş yaptı.

Urfa'nın Mertismail köyünden Suriye tarafına geçilerek askerler, ilk devriyede olduğu gibi askerler, 10 kilometre derinliğe kadar indi.

Devriyeye iki taraftan beşer zırhlı araç katıldı. Askeri kaynaklar farklı noktalardan devriye faaliyetlerinin henüz planlanmadığını kaydetti.

Türk ve Rus askerlerince Fırat'ın doğusunda gerçekleştirilen ilk ortak kara devriyesi 1 Kasım'da yapılmış ve 4 saat sürmüştü. Askeri kaynaklar, Türk-Rus ortak devriyesinin Rasulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasında yürütüldüğünü bildirmişti.