Türkiye ile Sırbistan arasında seyahat kısıtlamalarının kaldırılması amacıyla uygulanacak olan Covid-19 aşı sertifikası uygulamasının yakın zamanda başlayacağı bildirildi.

Türkiye ve Sırbistan arasında "aşı sertifikası uygulaması" başlayacak

Türkiye ve Sırbistan arasında karşılıklı seyahat kısıtlamalarının kaldırılması amacıyla yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı sertifikasının tanınmasına yönelik uygulamanın yakın zamanda devreye konulması planlanıyor.

AA’nın aktardığına göre, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, aşı sertifikalarının karşılıklı tanınmasını görüşmek üzere Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy'u kabul etti. Büyükelçi Aksoy, yaklaşan turizm sezonunda karşılıklı seyahatler için uygulamanın gelecek günlerde nota teatisi yoluyla hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

turkiye-ve-sirbistan-arasinda-asi-sertifikasi-uygulamasi-baslayacak-874343-1.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuya ilişkin Sırp ve Macar mevkidaşlarıyla birer görüşme yaptığını anımsatan Aksoy, 2019'da Türkiye’yi 300 bine yakın Sırp turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Görüşmeye katılan Sırbistan Ticaret ve Turizm Bakanı Tatjana Matic da aşı sertifikaları ile bu yılki turizm sezonunun geçen yıla oranla çok daha olumlu geçeceğini vurguladı.