İki ülke basınının sektörel işbirliğini ve diyaloğunu güçlendirecek çalışmanın ilk ayağında, gazeteciler Ankara’daki panelde bir araya geldi

Türkiye ve Yunanistan basını Ankara’da buluştu

Türkiye ve Yunanistan’daki basın kuruluşları arasındaki ikili işbirliğinin artırılması ve karşılıklı diyaloğun kuvvetlendirilmesi hedefiyle hayata geçirilen Türk-Yunan Medya Buluşması projesinin ilk ayağı önceki gün Ankara’da gerçekleştirildi. Başkent Üniversitesi’nde düzenlenen Türk-Yunan İlişkilerinde Medyanın Rolü başlıklı panelde Cumhuriyet Gazetesi Ankara eski temsilcisi CHP Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteciler Nur Batur ve Nicolas Voulelis ile gazeteci akademisyen Andreas Anastasiou katıldı. Panelin kolaylaştırıcılığınıysa gazeteci ve akademisyen Doç. Dr. L. Doğan Tılıç üstlendi.

BÜYÜKELÇİ VE REKTÖRDEN İŞBİRLİĞİ MESAJI
Panelde söz alan bir diğer isim Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve ilişkilerin güçlendirilmesi çabalarına her zaman olumlu baktığını ifade ederken, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ise Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluğun perçinlenmesine katkı sağlayacak çalışmaya Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu aktardı.