Türkiye Yazarlar Sendikası'nın 8 Mart bildirisini, geçtiğimiz yıl Zeynel Akbaş isimli erkek tarafından katledilen Fatma Şengün'ün kızı Açelya Şengül kaleme aldı. Şengül, "Annem Fatma Şengül’ün ve katledilen kadınların isyanı olmak için tüm kadınları 8 Mart’ta alanlara çağırıyorum" dedi

Türkiye Yazarlar Sendikası'nın 8 Mart bildirisini Fatma Şengül'ün kızı kaleme aldı

Türkiye Yazarlar Sendikası’nın (TYS) bu yılki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bildirisini, 29 Mart 2019’da evinin önünde çalışma arkadaşı Zeynel Akbaş isimli erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül kaleme aldı.

Fatma Şengül, İstanbul’un Maltepe ilçesinde 29 Mart 2019 sabahı işe gitmek için çıktığı evinin önünde, iş yerindeki mobbing ve ağır çalışma şartlarına karşı çıktığı için sürekli tartışma yaşadığı Zeynel Akbaş tarafından 4 kurşunla vurularak öldürülmüştü. Müebbet hapis cezası istenen katil Aktbaş’a 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Açelya Şengül’ün kaleme aldığı 8 Mart bildirisi şöyle:

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, bu yıl geçmiş yıllardan daha farklı bir anlam taşıyor benim için. Emekçi, mücadeleci annem Fatma Şengül aramızda olmayacak. 129 dokuma işçisi kadın, hakları için hayatlarını kaybetmişlerdi yıllar önce. Daha iyi şartlarda çalışmak, eşit işe eşit ücret, çalışma saatlerinin düşürülmesi taleplerimiz kabul edilmeli diye greve çıkmışlardı.

“Türkiye’de emekçi olmak başkadır kadınsanız. İş yerinde mobbing, taciz, ölüm, kadınlara dayatılan ve gittikçe artan bir sömürü sistemi. Annem Fatma Şengül emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda olan emekçi bir kadındı. İş yerindeki mobbing ve ağır çalışma şartlarına karşı çıktığı için, aynı iş yerinde birlikte çalıştığı erkek tarafından katledildi.

“Ben kızı Açelya, annemin bıraktığı yerden onun mücadelesini, kadın cinayetleri mücadelesini, emek mücadelesini sürdürüyorum. Fırsat bulduğum her alanda kadınların sesi olmak için elimden geleni yapıyorum. Santim santim yazacağım kadın isyanımızı. Ülkemizde yüzlerce örneği olan kadın cinayetlerine dur diyebilmek, bu yıl annem Fatma Şengül’ün ve katledilen kadınların isyanı olmak için tüm kadınları 8 Mart’ta alanlara çağırıyorum!"