Türkiye 2007'ye veda ederken meydanlardaki yeni yıl kutlamalarının iptal edilmesine rağmen yılbaşı etkinliklerinde magandalar yine boş durmadı...

İstanbullular yeni yıla, Nişantaşı başta olmak üzere çeşitli yerlerde gerçekleştirilen eğlencelerle girdi. Şişli Belediyesi'nce Nişantaşı'nda düzenlenen kutlama programı, akşam saatlerinde başladı. Nişantaşı'nı dolduran vatandaşlar, saat 24.00'e doğru son saniyeleri ıo'dan geriye doğru bir ağızdan sayarken, havai fişek gösterisi de yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim Meydanı'nda yapılacağı duyurulan kutlama programının iptal edilmesi nedeniyle meydan daha sakin bir yılbaşı geçirdi. Beyoğlu İstiklal Caddesi, Ortaköy, Bakırköy, Kadıköy gibi merkezlere akın eden vatandaşlar da buralardaki eğlence yerlerini doldurarak yeni yıla gönüllerince eğlenerek girdi.

YENİ YIL TACİZCİLERİ BOŞ DURMADI
Yeni yıl tacizcileri, Taksim Meydanı'nda bu sene yine işbaşındaydı. Taksim Meydanı'nda erkek arkadaşlarıyla birlikte yürüyen turistleri, çembere alan erkekler, kadın turistlere el ve sözle taciz etmeye başladı. Olanlar üzerine şaşkına dönen kadın turistler yanındaki erkek arkadaşlarıyla birlikte kapalı bir mekâna sığındı. Grup, polisin sözlü müdahalesiyle dağıtılmak istendi. Taksinin etrafından uzaklaşmayan erkek grubuna polis ekipleri müdahale etti.

KUTLAMALARINI İZLERKEN VURULDU
İzmir'in Bayraklı semtindeki evinin balkonunda yeni yıl kutlamalarını izleyen 12 yaşındaki çocuk, yeni yılı havaya ateş ederek kutlamak isteyen kişi tarafından vuruldu. Yeni yılın ilk dakikalarında, Bayraklı 1645/12 Sokak'taki 29 numaralı apartmanın 4. katındaki evlerinin balkonundan yeni yıl kutlamalarını izleyen 12 yaşındaki Yusuf Yıldız, yeni yılı havaya ateş ederek kutlamak isteyen kişinin tabancasından çıkan kurşunla yaralandı.

Öte yandan Adana'da eğlenmek için kuru sıkı tabancayla havaya ateş ederken kazayla kendini vuran kişi ağır yaralandı. Denizli Mahallesi 88 Sokak'taki halasının evinde akrabalarıyla içki içen 18 yaşındaki Ahmet Söğüt, daha sonra dışarı çıkarak, kuru sıkı tabancayla havaya ateş etmeye başladı. Bir kaç el ateş eden genç, kazayla kendini başından yaraladı. Adana Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Söğüt'ün durumunun ağır olduğu bildirildi.

BAŞKENTTE TRAFİK KAZASI: 4 ÖLÜ, 2 YARALI
Ankara'nın Mamak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ı'i çocuk 4 kişi öldü, ı'i çocuk 2 kişi de yaralandı. 19 Mayıs Bulvarı üzerindeki kazada, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 06 YA 247 plakalı kamyonet, Mamak Köprüsü üzerinde bariyerlere çarptı. Kazada, çarpmanın etkisiyle yola savrulan Salih Özlü (35), Meryem Cansız (35) ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi olay yerinde, Şeydanur Özlü (7) ise kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde öldü. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralı Can Boz-kurt (7) ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi altına alınan Kezban Öz-lü'nün (31) durumunun iyi olduğu öğrenildi.

YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ
İstanbul'da yeni yılın ilk bebeği Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semiha Şakir Zeytinburnu Ek Hizmet Bi-nası'nda dünyaya geldi. Antalya'da bir inşaatta çalışan baba Yakup Kaya'nın eşi Necla Kaya (21), saat 24.00'te normal doğumla 2 kilo 850 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda bir kız bebek dünyaya getirdi. Babanın işi dolayısıyla doğumunda bulunamadığı bebeğe Zilan ismi verildi.