Türküler susmaz, halaylar sürer: Bakırköy'de Grup Yorum coşkusu

İstanbul Valiliği’nin “toplumun tepkisine yol açıp, infial yaratabileceği” gerekçesiyle yasaklamaya kalktığı Grup Yorum’un 30’uncu yıl kutlama konseri, bu akşam saatlerinde Bakırköy Halk Pazarı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

On binlerce kişinin katıldığı konser için izleyiciler öğle saatlerinden itibaren konser alanına akın etti. Konser alanı dışında polisin neredeyse her noktaya arama noktası koyduğu konserde izleyiciler, 16.00’da kapıların açılmasıyla alanı doldurmaya başladı. Bu arada konser alanına girişte, Gezi Direnişi sırasında polisin ateşlediği gaz kapsülüyle başından vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın posteri asıldı.

GEZİ'DE YİTİRİLENLER ANILDI
Konser için kurulan büyük ekranlardan Gezi Direnişi’nin görüntülerinin verilmesiyle birlikte kalabalık “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Berkin Elvan 15’inde bir fidan”, “Grup Yorum halktır, susturulamaz” sloganları attı. İzleyiciler hep bir ağızdan Grup Yorum’un şarkılarına eşlik etti. Konser, tüm coşkusu ile gece geç saatlere kadar devam etti.

BAEZ SAHNEYE ÇIKTI
Konserde, Caz Festivali kapsamında İstanbul'a gelen ABD'li efsanevi folk müzisyen Joan Baez de sahne aldı. Baez, “ 20 Yıl önce de Grup Yorum'un yanındaydım. Şimdi de yanlarındayım” dedi. Ayrıca Baez’e Grup Yorum’un polis tarafından kırılmış gitarı grup tarafından sahnede hediye edildi.

Grup yorum üyeleri, 30’uncu yıllarını tüm ülkede stadyumlarda konserler vererek kutlamak istemiş, ancak bazı illerde keyfi yasaklamalarla karşılaşmıştı. Grup bunun üzerine “Saraylar sizin olsun meydanlar bizim” diyerek dinleyicileriyle halk meydanlarında buluşma kararı almıştı. İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen konserin ardından Bakırköy Halk Meydanı’nda konser vermek isteyen Grup Yorum, Valiliğin ve Emniyetin yasağıyla karşılaşmış, mahkeme yasağı iptal etmişti.