Tutuklanan dördüncü Haziran üyesi Buğra’nın annesi: Oğlum ülkesine sahip çıkıyor, ülkeyi soyanlar utansın

CAN UĞUR - @canugur1987

İzmir'de Onur Kılıç, Edirne'de Kadir Yavaş ve Akhisar'da Şafak Kurt'un ardından, Birleşik Haziran Hareketi üyesi Arif Buğra Aydoğan'ın yine aynı gerekçeyle, “Katil hırsız Erdoğan” sloganı attığı için bugün Gebze'de tutuklandı.

Aydoğan'ın emiyetteki sorgusu sürdüğü sıralarda ise annesi Fatma Aydoğan konuyla ilgili BirGün'e açıklamada bulundu. Oğlunu bugünler için yetiştirdiklerini söyleyen Fatma Aydoğan, tepkisini şu sözlerle ifade etti: Oğlum utanılacak da bir şey yapmadı. Görüşlerini ifade etti. Yaptıklarıyla gurur duyuyorum ve onun yanındayım. Buğra'nın demokratik taleplerini ifade ettiğini belirten Anne Aydoğan 'Oğlumuz memleketine sahip çıkıyor asıl utanması gerekenler ülkeyi soyanlar' diye konuştu.

13 Şubat'ta laik ve bilimsel eğitim için düzenlenen boykot sürecinde üç farklı şehirde üç Birleşik Haziran Hareketi üyesi “Katil hırsız Erdoğan” sloganı attıkları için “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanmıştı. İzmir’de Onur Kılıç, Edirne’de Kadir Yavaş ve son olarak Akhisar’da Şafak Kurt mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Aynı suçlama İstanbul Fatih’te Birleşik Haziran Hareketi üyesi Fırat Eskici ise bugün savcı sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Haziran'a cadı avı sürüyor: Gebze üyesi Arif Buğra Aydoğan da 'Hırsız, Katil Erdoğan' sloganı için tutuklandı!