AKP’li Akdeniz Belediyesi’nin çöp kamyonu şoförü M.E., beş çocuk annesi Fatma Güneş’in ölümüne neden oldu. Bilirkişinin yüzde 70 hatalı bulmasına rağmen tutuklanmayan şahıs belediyedeki görevine devam ediyor.

Tutuklanması gerekirken çalışıyor!

Abidin YAĞMUR

Mersin’deki AKP’li Akdeniz Belediyesi’nde çöp kamyonu sürücüsü olarak çalışan şahıs, çöp toplama işlemi sırasında 5 çocuk annesi 50 yaşındaki bir kadını ezerek ölümüne neden oldu. Bilirkişi raporuna göre yüzde 70 oranında kusurlu bulunan sürücü tutuksuz yargılanıyor ve görevine devam ediyor, üstelik ölümüne neden olduğu kadının mahallesine yakın bir yerde görev yaptığı için mağdur aile zaman zaman sürücüyle karşılaşıyor. Kazada eşi Fatma Güneş’i kaybeden Mehmet Güneş, “Bu kişi bir kadının ölümüne neden oldu, bir gün bile içeri girmedi. Üstelik yine bizim sokağımızdan geçiyor. Akdeniz Belediye Başkanı 1 yıldır taziyemize bile gelmedi” dedi.

BİLİRKİŞİ: SÜRÜCÜ HATALI

Olay geçtiğimiz yıl nisan ayında Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesinde meydana geldi. Akdeniz Belediyesine ait, M.E yönetimindeki çöp kamyonu çöpleri almak üzere 5925’inci sokağa girdi. O sokakta oturan Fatma Güneş de elindeki çöpü işçilere verdikten sonra kamyonun sağ tarafında bir süre yürüdü, ardından kamyonla arasındaki mesafe açılınca yolun karşısına geçmek üzere adımını attı. Bu sırada M.E yönetimindeki kamyon hareket etti ve Fatma Güneş’e çarptı. Güneş çarpmanın etkisiyle yere düştü ancak sürücü yola devam edince Güneş feci şekilde can verdi.  Dava dosyasına da giren civardaki bir okulun güvenlik kamerası kayıtlarına göre, kadını ezen çöp kamyonu sürücüsü kazayı metrelerce sonra fark etti. Olay yerinde yapılan ilk incelemede merhume Fatma Güneş kusurlu bulundu. Çöp kamyonu sürücüsü M.E de, merhumenin kamyonun kör noktasında olduğunu, görmediğini ileri sürdü.  Akdeniz Belediyesi idaresi de kazaya karışan çöp kamyonunun kabin içi kameralarının çalışmadığını bildirdi. Böylece sürücü M.E görevine devam etti.

Güneş ailesinin açtığı dava kapsamında civardaki bir okulun güvenlik kamerası kayıtları da dosyaya girdi. Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi güvenlik kamerası kayıtlarını ve olay yerini yeniden inceledi ve sürücünün yüzde 70 oranında kusurlu olduğu yönündeki görüşü mahkemeye bildirdi. Akdeniz Belediyesi bu süreçte ilginç bir karara daha imza attı ve ölüme sebebiyet vermekten tutuksuz yargılanan sürücü M.E’yi aynı mahallede çöp kamyonunda görevlendirmeye devam etti. Güneş ailesinin fertleri, annelerinin ölümüne neden sürücüyü sokaklarında görünce hem belediyeye hem CİMER’e başvurdu.

CİMER üzerinden gelen dilekçeye yanıt veren Akdeniz Belediyesi, sürücü M.E’nin Şevket Sümer Mahallesinde değil yakındaki bir başka mahallede görevlendirildiğini savundu. Belediyenin yazısında, sürücü M.E’nin görev dönüşü Güneş ailesinin sokağından geçtiği, personelin başka bir sokaktan geçmesi hususunda uyarıldığı belirtildi.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Fatma Güneş’in eşi Mehmet Güneş, “Bir yıl önce belediyenin çöp arabası geldi, vurdu burada. Eşim vefat etti. 5 çocuk yetim kaldı. Belediyeden de yetkililerden de kimse gelip bizi sormadı. Sürücüyü nezarethaneye bile koymadılar üstelik aynı yerde de görevlendirmeye devam ettiler. Biz bu sürücünün bu bölgede çalışmasını istemiyoruz. Burada çalıştığı sürece biz rahat edemeyeceğiz. Yarın bir gün benim çocuğum görecek, ben göreceğim. Belediyenin yaptığına, bu kadarına da pes. Hiç mi bir yetkili duymaz” ifadelerini kullandı.