Açlık grevlerine destek vermek için Gebze Cezaevi’nin önünde nöbet tutmak isteyen ailelere polis saldırıda bulundu. Aileler polis tarafından darp edilip gözaltına alındı Açlık grevlerine destek vermek için tutuklu ailelerinin 13 gündür Gebze M tipi Kapalı Cezaevi’nde başlattıkları nöbet eylemine polis saldırdı. Aileler, polis tarafından darp edilirken gözaltına alındı. Tutuklu ailelerine destek vermek için nöbete katılan […]

Tutuklu ailelerine polis saldırısı

Açlık grevlerine destek vermek için Gebze Cezaevi’nin önünde nöbet tutmak isteyen ailelere polis saldırıda bulundu. Aileler polis tarafından darp edilip gözaltına alındı

Açlık grevlerine destek vermek için tutuklu ailelerinin 13 gündür Gebze M tipi Kapalı Cezaevi’nde başlattıkları nöbet eylemine polis saldırdı. Aileler, polis tarafından darp edilirken gözaltına alındı. Tutuklu ailelerine destek vermek için nöbete katılan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir saldırı sırasında fenalık geçirdi.

YAŞAM HAKKINI SAVUNUYORUZ

Polis, ailelere valilik kararı olduğunu ve eylem yapamayacaklarını söyledi. Tutuklu aileleri, “Biz bu konuda ısrarcıyız, eylemimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızın yaşam hakkını savunuyoruz” dedi.

Hapishane önüne yürümek isteyen anneleri ablukaya alan polisler, HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Damla Bağcı ile yönetici Oktay Erol’u gözaltına aldı.

Gözaltların yapılması üzerine oturma eylemi yaptı aileler, gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Destek eylemi yapan bu ailelere de polis saldırısı yapıldı. Aileler darp edilip, yerlerde sürüklenerek gözaltına aldı.

Müdahale sırasında Milletvekili İmir fenalık geçirerek yere düştü. Hastaneye kaldırılan İmir’in durumunun iyi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan ailelerin ise Gebze İlçe Emniyetine götürüldüğü belirtildi.