Adalet Nöbeti’nde buluşan avukatlar 7-11 Kasım tarihleri arasında duruşması görülecek ÇHD’li meslektaşlarının davasına katılım çağrısı yaptı.

Tutuklu avukatlar için çağrı yapıldı
Fotoğraf: MA

İstanbul Adliyesi önünde avukatlar tarafından başlatılan Adalet Nöbeti'nin bu haftasında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Oya Aslan ve Barkın Timtik'in aralarında bulunduğu Halkın Hukuk Bürosu (HBB) üyesi 22 avukatın tutuklu yargılandığı davaya katılım çağrısı yapıldı. “Herkes için adalet”, “Tutuklu avukatlara adil yargılanma hakkı ve özgürlük” pankartlarının açıldığı açıklamaya çok sayıda avukat katıldı. Nöbette 7 ile 11 Kasım tarihleri arasında Marmara Cezaevi Kampusu Duruşma Salonu'nda görülecek duruşmaya katılım çağrısı yapıldı.

Fatma Hoşgör Tekeşin,“Aydın Engin’den FETÖ’cü, Osman Kavala’dan ‘silahlı terör örgütü lideri’, Can Atalay’dan ‘vandal’, Selçuk Kozağaçlı’dan ‘örgüt üyesi’ yaratmak istiyorlar” diyerek bu iddiaların özel bir çaba ile ortaya çıkarıldığını vurguladı.

Adalet Nöbetleri’nin aynı zamanda bir hafıza nöbetleri olduğunu ifade eden Tekeşin, “Bizler her hafta hafızamızı korumak ve aklımızı muhafaza etmek için burada nöbetteyiz” diyerek haksız yere tutuklu bulunan meslektaşlarının sesi olmaya çalıştıklarını belirtti.

ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Çiğdem Akbulut ise adaletsizliğe karşı ses olmak için burada olduklarını ifade ederek “İki hafta önce Amasra Maden Katliamı için toplanmıştık. Gezi için toplandık, tutuklanan gazeteciler için toplandık. Kadın cinayetlerine karşı, İstanbul Sözleşmesi için toplandık. Boğaziçi öğrencileri, başta Aysel Tuğluk olmak üzere hasta tutsaklar için; zeytin ağaçları, Kaz Dağları için toplandık” dedi.

CEVAP ALAMADILAR

Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik için azami tutukluluk süresinin çoktan geride bırakıldığını ifade eden Akbulut, “Meslektaşlarımıza bugün sahte delil üretmekten hüküm giymiş kimisi hapishanede kimisi firari FETÖ polisleri ve savcılarının hazırladığı iddianame ile ceza verilmek isteniyor” diyerek bu şekilde hazırlanmış raporlara itiraz ettikleri halde hiçbir şekilde cevap alamadıklarını belirtti.

‘ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Akbulut, Kozağaçlı’nın karar duruşmasına ilişkin kendilerine gönderdiği mektubu okudu. Kozağaçlı’nın mektubu şu şekilde: “Önemli olan onların hükmünden çok sizin bizim hakkımızda ne düşündüğünüz. Bizi tanıyorsanız, yoksulların ve direnenlerin avukatlarıyla dayanışmak için gelin. Birlikte direnelim ki artık zamanı gelsin ve güneş biraz da bu ülkeyi ısıtsın. Asla yılmayacağız, asla vazgeçmeyeceğiz. Duruşmada görüşmek umuduyla herkesi sevgiyle kucaklıyorum. Biz kazanacağız.”