Avukatlar, 22 Ocak’ta bir haftalık açlık grevine başlıyorlar. Gerekçeleri; Kozağaçlı ve Türkmen’in tecritten çıkarılması ve tek tip kıyafet uygulaması: ‘Bize tek tip giydiremeyecekler’

Tutuklu avukatlar tecrit ve tek tipe karşı eyleme başlıyor

ERK ACARER / erkacarer@birgun.net

Cezaevinde tutuklu bulunan avukatlar 22 Ocak’ta bir haftalık açlık grevine başlıyor. Avukatlar; tecritte tutulan meslektaşları Selçuk Kozağaçlı ve Yaprak Türkmen için eylem kararı aldı. Eylemin gerekçelerinden biri de 696 sayılı KHK kapsamında 5275 sayılı ‘Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’a eklenen madde. Buna göre ‘Anayasal dizene ve bu dizenin işleyişine karşı suçlamalar’ yöneltilen tutuklu ve hükümlülere ‘tek tip kıyafet elbise’ giyme zorunluluğu getiriliyor.

Cezaevleri ‘tek tip elbise’ zorunluluğu getirilmesi nedeniyle adeta kaynıyor. Bir tepki de Nuriye Gülmen ve Özakça’nın davaları öncesinde tutuklanan avukatlardan geldi.

4 aydır tutuklu bulunan avukatlar cezaevinden gönderdikleri mektupta özetle şunları aktardı: “Bizi 9 farklı hapishaneye sürgün ettiler. İlk günden itibaren çeşitli hapishanelerde saldırılar oldu. Avukat Engin Gökoğlu’nun kolunu kırdılar. Silivri Cezaevi’nde Avukat Selçuk Kozağaçlı ve Avukat yaprak Türkmen tek kişilik hücrelerde tutuluyor. Bizlere tek tip kıyafeti giydiremeyecekler. Hem tek tip kıyafet uygulamasına hem de arkadaşlarımızın tekli hürelerde tutulmasına karşı bir haftalık aylık grevine başlıyoruz."

tutuklu-avukatlar-tecrit-ve-tek-tipe-karsi-eyleme-basliyor-415431-1.