Tutuklu gazeteciler cezaevinden seslendi: Direneceğiz!

BirGün ANKARA

Cezaevlerindeki görüş yasaklarının sona ermesinin ardından CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Libya’da ölen MİT mensubuna ilişkin haberler nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetecileri ziyaret etti.

Gazetecilik faaliyetleri gerekçe gösterilerek başlatılan soruşturma kapsamında 4 aydır tutuklu bulunan gazetecilerle görüşen Çakırözer, 24 Haziran’da ilk kez hâkim karşısına çıkacak basın çalışanlarının serbest bırakılmasını istedi.

Çakırözer, “Zaten haksız hukuksuz cezaevinde yatırılan gazetecilere yönelik tecrit salgın döneminde daha da ağırlaşmış durumda. adaletsizliğin bir an önce bitmesi lazım” dedi. Çakırözer’in ziyaret ettiği gazeteciler şunlar: Oda TV’den Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, Yeniçağ’den Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi’nden Ferhat Çelik ile Aydın Keser. Çakırözer gazetecilerin mesajlarını paylaştı:


► Barış Pehlivan: “Bizi zindanda tutmak için Meclis’te özel yasa çıkardılar.”

► Barış Terkoğlu: “Geçmişteki gibi, direneceğiz, kumpası ortaya çıkaracağız.”

► Murat Ağırel: “Tek ihtiyacımız dostlarımız sessiz kalmasın.”

Dava kapsamında yargılanan 7’si gazeteci 8 kişi, 24 Haziran Çarşamba günü Çağlayan Adliyesi’nde hâkim karşısına çıkacak. iddianamede suç olarak isnat edilen ifşanın, ‘bir plan dahilinde, sistematik ve koordineli biçimde’ yapıldığı savunuluyor. Gazeteciler, 19 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.