Örgüt üyeliğinden tutuklanan ve cezaevinde 18 yaşına giren Mustafa Ali Tombul için yapılan tutukluluğa itirazlar olumsuz sonuçlandı. İzmir Cumhuriyet savcılığı ve 7. Sulh Ceza Mahkemesi Tombul ve beraber tutuklanan üç genç için istenen tahliye talebini reddetti.

Tutuklu yargılanacaklar

Gülsen Candemir

Geçtiğimiz günlerde DHKP-C örgütüne üye oldukları gerekçesi ile gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp Aliağa Şakran cezaevine gönderilen Mustafa Ali Tombul ve 18 yaşından küçük üç genç için, İzmir Cumhuriyet Savcılığına yapılan itiraz reddedilerek 7. Sulh Ceza hakimliğine gönderildi. Dün açıklanan karara göre, mahkeme tutukluluğa itirazı reddederek, dört sanığın tutuklu yargılanmasına karar verdi.

MAHKEMEYE ÇIKACAKLAR

Mustafa Ali Tombul’un ve diğer çocukların avukatı Dinçer Çalım, tutuklandıktan sonra mahkemeye yaptıkları, tutukluluğa itirazlarının mahkeme tarafından kabul edilmediğini, dün savcılığa yaptıkları yeni itirazın da Sulh Ceza hakimliği tarafından reddedildiğini açıkladı. Dinçer Tombul ve diğer üç sanığın iki hafta sonra hakim karşısına çıkarılacağını söyledi.

ONU YARALAYANLAR ORTADA YOK

Mustafa Ali Tombul, Gezi parkı eylemleri başladığında İstanbul’daki eylemleri katılmış, başına aldığı gaz kapsülü ile ağır yaralanmış ve uzun süre hastanede tedavi görmüştü. Beyninin büyük kısmında meydana gelen hasara ve ölümden dönmesine rağmen, olayla ilgili hiçbir soruşturma açılmazken; Tombul, İzmir’deki Gezi eylemelerine katıldığı gerekçesi ile hakkında açılan davadan yargılanıyordu. Geçtiğimiz ay içerisinde de, bir ihbar üzerine gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Cezaevinde 18 yaşına giren Tombul, başına aldığı gaz kapsülü nedeni ile epilepsi hastası olmuş, her gün günde iki defa ilaç kullanmak zorunda kalmıştı.