Tutuklunun dosyası ifadesi alınmadan kapatıldı

Haber Merkezi

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan üniversite öğrencisi R.Ş., hastane sevki sırasında yaşadığı hak ihlallerini BirGün’e yazdı. Hastaneye sevki yapıldığı sırada sorumlu jandarmalar tarafından darp edildiğini ileri süren tutuklu R.Ş.’nin yaptığı suç duyurusuna ifadesi alınmadan ‘Kovuşturmaya yer olmadığı’ yanıtı geldi.

‘ADLİ RAPOR İSTEDİM'

1 yıldır tutuklu bulunduğu halde hakkındaki iddianamenin hâlâ hazırlanmadığını belirten R.Ş., yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı hastaneye sevk edildiğini ve burada sevkinden sorumlu jandarmalar tarafından darp edildiğini öne sürdü. Darp edilmesine hastane nezarethanesinde kendisiyle birlikte tutulan başka bir tutuklunun da şahit olduğunu aktaran R.Ş., güvenlik kameralarına da yansıdığını söyledi. Hapishanenin girişinde de çeşitli müdahalelere maruz bırakıldığını iddia eden tutuklu, “Vücudumda oluşan darp izlerinin kayıt altına alınması için adli rapor istedim. Ancak bu talebim ‘Doktor yok’ denerek engellendi” dedi.

tutuklunun-dosyasi-ifadesi-alinmadan-kapatildi-657076-1.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na duyurusunda bulunduğunu vurgulaya R.Ş., “Kamera kayıtlarının incelenmesini, yanımdaki kişinin tanık olarak dinlenmesini, vücudumda oluşan darp izlerinin kayıt altına alınmasını, jandarmalar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını ve bir an önce muayeneye çıkmak istediğimi talep ettim. Ancak aylar sonra yaptığım suç duyurusuna, ‘Kovuşturmaya yer olmadığına dair’ bir cevap geldi” ifadelerini kullandı. İfadesi alınmadan savcılık tarafından böyle bir karar verildiğini aktaran tutuklu, şunları söyledi: “Adli rapor istemim aylar sonra gerçekleşti. Tanık olarak sunduğum kişi dinlenmedi. Kamera kayıtları bilinçli olarak ‘1 aylık kayıt kapasitesi süresi’nin dolmasının ardından incelendi. Deliller isteyerek karartıldı.”