EMEK Partisi (EMEP) G

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, "Baraj ve diğer engellerin aşılması için ortak bağımsız adaylarla seçime katılmak bir zorunluluk olmuştur" dedi. Tüzel, partisinin seçim programı ve diğer partilerle yapılacak seçim iş birliği ile ilgili parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Hükümet ve muhalefetteki partiler arasında "hemen hiçbir alanda farklılık bulunmadığını" kaydeden Levent Tüzel, "demokrasi için birliğin sağlanması" amacıyla çeşitli partilerle görüştüklerini, ancak seçimlerin erkene alınması nedeniyle girişimlerinin sonuçlanamadığını söyledi. Tüzel, baraj ve diğer engellerin aşılması için "ortak bağımsız adaylarla seçime katılmanın bir zorunluluk olduğunu" belirterek, 45 ilde EMEP olarak seçime gireceklerini, "Kürt adayların seçime girdiği il ve bölgelerde aday çıkarmayacaklarını" ve bazı illerde de ortak adayları destekleyeceklerini bildirdi.

Kendisinin de "ortak temsil" için İzmir 1. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olacağını açıklayan Tüzel, "Ayrıca partimiz, ilan edilmiş ortak adaylarla birlikte İzmir, İstanbul, Adana, Mersin, Ankara, Antalya, Hatay, Kocaeli, Bursa ve Denizli'deki bağımsız adayları destekleyecektir" dedi.

Tüzel, ortak bağımsız aday gösterme girişiminin içinde DTP, ÖDP, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ile çeşidi sivil toplum örgüderi ve grupların olduğunu ifade etti. Ankara