Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Ergenekon davası ve faili meçhul binlerce suçun aydınlatılması için bağımsız bir komisyon kurulması gerektiğini söyledi....

Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Ergenekon davası ve faili meçhul binlerce suçun aydınlatılması için bağımsız bir komisyon kurulması gerektiğini söyledi.

Ergenekon soruşturmasıyla başlayan süreci ve bu sürece nasıl müdahale edileceğini dair görüşlerini belirten Genel Başkanı Levent Tüzel, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde, çok sayıda sendikacı, yazar, şair ve sanatçının katılımı ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, Ergenekon davasına, kayıpları, faili meçhullerin, baskı ve şiddetin mağduru ve tanığı olarak müdahillik talebi istenirken, devlet sırlarının ve örtülü ödeneklerin olmadığı bağımsız ve demokratik bir Türkiye mücadelesi için çağrı yapıldı. Türkiye’nin uzunca bir süredir siyasi bir süreçten geçtiğini belirten Tüzel¸ bu sürecin en önemli bileşenlerinden birisinin de, kamuoyuna Ergenekon Davası olarak yansıyan ve devlet içindeki çeteleşmelerin soruşturulmasıyla başlayan gelişmeler olduğuna dikkat çekti.

 

‘BU DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ’

“Bu ülkenin işçileri ve emekçileri, onurlu aydınları, halkın gerçek çıkarlarını savunan partisi olarak bu davanın peşindeyiz, takipçiyiz” diyen Tüzel, binlerce faili meçhul cinayetin ortaya çıkarılması, suikastların aydınlatılması, kayıpların bulunması için sürecin tanıkları ve mağdurları olarak davaya müdahil olmak istediklerini ifade etti.

Davada taraf olabilirlerse, davanın Türkiye’nin demokratikleşmesinin bir dayanağı olabileceğine dikkat çeken Tüzel, “Tarafsız kişilerden oluşturulacak bir "Gerçekleri Araştırma Komisyonu bunun için atılabilecek ilk adım olabilir” dedi. BirGün