AKP’li Adana Yüreğir Belediyesi’nin sosyal medya işleri, yine AKP’li isimlere gitti. AKP Gençlik Kolları MYK Üyesi Güzel’in ve AKP’li Hamza Dağ’ın danışmanı Gaykusuz’a verilen ihalenin değeri ise tam 1,3 milyon TL.

Tweet atsın diye 1,3 milyonluk ihale

Mustafa BİLDİRCİN

AKP idaresindeki kamu kurumlarından ihale alan AKP Gençlik Kolları üyelerine bir yenisi daha eklendi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın danışmanı olan Murat Gaygusuz ile AKP Gençlik Kolları yöneticisi Orkun Güzel'in şirketi, kamudan 1,3 milyon TL’lik ihaleyi kaptı. Güzel'in ayrıca AKP'nin “Z kuşağına ulaşmak” amacıyla 2021 yılında yürüttüğü, “XYZ Sosyal” isimli projede parmağı olduğu iddia ediliyordu.

AKP’li Fatih Mehmet Kocaispir yönetimindeki Yüreğir Belediyesi, sosyal medya mecralarının takibi, yönetimi, veri paylaşımı ve video prodüksiyon işleri için ihale açtı. Pazarlık yöntemiyle düzenlenen ihale kapsamında iki farklı şirketten teklif alındı.

Yüreğir Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen ihalede ihale komisyonu, teklifler üzerinde incelemelerde bulundu. Yaklaşık maliyetin 1 milyon 423 bin 328 TL olarak belirlendiği sosyal medya işleri kapsamında İzmir merkezli 3Gen Medya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile anlaşma yapıldı. Anlaşmanın Yüreğir Belediyesi’ne maliyetinin 1 milyon 380 bin 5 TL olduğu bildirildi. İhale kapsamında gerçekleştirilen işlerin süresi yedi ay olarak belirlendi.

İHALEYİ ALANLAR AKP’Lİ

AKP’li belediyeden 1 milyon 380 bin TL’lik ihale alan şirketin kurucularının da AKP’de aktif siyaset yaptığı öğrenildi. Şirketin kurucularından Murat Gaygusuz’un, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ ile birlikte çalıştığı, Orkun Güzel’in ise AKP Genel Merkez Gençlik Kolları MYK’de Ekonomi Mali İşler Başkanı olduğu belirtildi.

İKTİDARIN PROJESİNDE 3GEN DETAYI

AKP’nin 2021 yılında, “Z kuşağına ulaşmak için” sosyal medya projesi olarak hayata geçirdiği XYZ Sosyal kapsamında çekilen videolarda 3GEN’de grafik tasarımcı olarak çalışan bir kişinin yer aldığı ortaya çıktı. 2021 yılında çektirilen videoların altına çok sayıda, "Size oy yok, boşuna uğraşmayın” yorumu gelince videolar yoruma kapatıldı.