Twitter'da dünya genelinde bazı kullanıcılar öğle saatlerinden itibaren uygulamaya girmekte sorun yaşadı. Twitter konuyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmazken anasayfada yaşanan akış sıkıntısı yaklaşık bir saat düzelerek normale döndü. Ancak tüm kullanıcılarda sorunun düzeltilmediği belirtiliyor.

Twitter'a erişim sorunu yaşandı

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı Twitter'a cep telefonu uygulamaları ve bilgisayarlardan ulaşamadı.

Erişim sorununun Türkiye saatiyle 13.17'de başladığı belirtildi. Türkiye'de kullanıcıları 'Twitter'a hoşgeldin' mesajı karşılardı ve akış yenilenmedi.

Twitter'a neden erişilemediğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Twitter'da yaşanan akış sorunu bir süre sonra normale düzelerek normale döndü.

Yaklaşık bir saat sonra bazı kullanıcılar anasayfalarında yeni akış gördü ancak tüm kullanıcılarda henüz sorun giderilmiş değil.

Twitter'ın en çok kullanıldığı ülke, açık ara ABD. 75 milyonu aşkın ABD'liyi Japonlar izliyor. Japonya'daki kullanıcı sayısı yaklaşık 60 milyon. Türkiye, Hindistan, Brezilya, Endonezya ve İngiltere'nin ardından yedinci sırada.

YENİ GÜNCELLEMELER YAPILMIŞTI

Twitter, son dönemde birçok güncellemeyi de devreye almıştı.

İngiliz yayın organı Daily Mail'e haberine göre, Twitter geçen ay ABD'deki kullanıcılar için Twitter Blue hizmetini değiştirmiş ve böylece 4 bin karaktere kadar tweet gönderebilmenin önünü açmıştı.

Bu adımın üzerinden geçen birkaç saat sonra ise şirket, Twitter'ın 'beklendiği gibi çalışmadığını' ve sorunu çözmeye çalıştığını bildirmişti.