Joe Rogan ile yaptığı röportaj sırasında Twitter CEO’su Jack Dorsey, atılan tweet’leri düzenleme için özellik geliştireceklerini açıkladı. Dorsey, yeni yazılan bir ‘tweet’in 5 ile 30 saniye arasında bir gecikme ile gönderilmesini sağlayarak, düzenleme işlemine fırsat verebileceklerini söyledi. Twitter kullanıcılarının düzenleme yaptıkları tweetlerin orijinalleri de görüntülenebilecek. Rogan ile Dorsey arasındaki konuşmanın özeti şu şekilde: Rogan : […]

Twitter’a ‘tweet düzenleme özelliği’ geliyor

Joe Rogan ile yaptığı röportaj sırasında Twitter CEO’su Jack Dorsey, atılan tweet’leri düzenleme için özellik geliştireceklerini açıkladı. Dorsey, yeni yazılan bir ‘tweet’in 5 ile 30 saniye arasında bir gecikme ile gönderilmesini sağlayarak, düzenleme işlemine fırsat verebileceklerini söyledi.

Twitter kullanıcılarının düzenleme yaptıkları tweetlerin orijinalleri de görüntülenebilecek.

Rogan ile Dorsey arasındaki konuşmanın özeti şu şekilde:

Rogan : Bir yazım hatası veya benzeri bir şey yaparsanız, düzenleme yeteneği güzel. Aynı zamanda insanların orijinalini görebilme şansı olacak mı?

Dorsey : Biz tam olarak buna bakıyoruz. İlk başta düzenlemememizin nedeni, SMS, yazılı mesajlaşma üzerine inşa edilmemiz. Bir metin gönderdikten sonra geri alamazsınız. Yani bir tweet gönderdiğinizde anında gider. Geri alamazsın. Ancak inşa edebilirsiniz, bu yüzden gönderimde 5 saniyeden 30 saniyeye kadar gecikme olabilir. Bunun pencereden düzenleyebilirsiniz.

Rogan : Netlik daha önemli değil mi? Hala hızlı iletişim kurma yeteneğine sahip olacaksınız.

Dorsey : Eğer bir NBA oyunundaysanız, hızlı olmak istersiniz. Ancak, cumhurbaşkanının ne söylediğini aktaracaksanız ve belirli bir açıklamada bulunmasını beklerseniz, muhtemelen biraz daha zamana ihtiyacınız olacak. Burada dinamik olabiliriz.

Kaynak: Tekno Safari