Twitter’ın kaynak kodlarının bazı bölümleri, yazılım geliştiriciler tarafından kullanılan kod paylaşım sitesi GitHub’da bir kullanıcı tarafından yayınlandı. Twitter’ın başvurusunun ardından GitHub platformu içeriği kaldırdı.

Twitter’ın kaynak kodlarının bazı bölümleri sızdırıldı

HABER MERKEZİ

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter’ın temelini oluşturan kaynak kodunun bazı bölümlerinin internete sızdırıldığını açıklandı.

Yazılım geliştiricilerin kod paylaşım sitesi olarak kullandığı GitHub’da FreeSpeechEnthusiast (Özgür Konuşma Meraklısı) adlı bir kullanıcı,Twitter’ın temelini oluşturan kaynak kodun bazı bölümlerini yayınladı. Ancak kodlar Twitter'ın başvurusunun ardından siteden kaldırıldı.

GitHub’ın sitesinde yer alan bilgiye göre FreeSpeechEnthusiast (Özgür Konuşma Meraklısı) adlı kullanıcı kod paylaşım sitesine 4 Ocak 2023 tarihinde katıldı.

TWİTTER MAHKEMEYE BAŞVURDU

New York Times’ın haberine göre, Twitter, geçtiğimiz Cuma günü GitHub'dan telif hakkı ihlali iddiasıyla kodu yayınlayan sızıntıyı yapan kişinin ve kodu indiren kişinin kimliğini belirlemesini talep ederek mahkemeye başvurdu.

GitHub sözcüsü, e-postayla gönderilen bir açıklamada, şirketin Twitter'dan sızan kodu kaldırma talebine uyduğunu doğruladı. Twitter ise herhangi bir açıklamada bulunmadı. Kodun çevrimiçi olarak ne zaman yayınlandığı veya sızıntının Twitter'ı güvenlik açıklarına veya bilgisayar korsanlarına maruz bırakıp bırakmadığı ise henüz belli değil.

Elon Musk, geçtiğimiz yıl 44 milyar dolara sosyal medya platformu Twitter’ı tartışmalı bir şekilde satın almıştı. Musk’ın Twitter çalışanlarına yönelik tavrı da tepkilere neden olmuştu.