AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım gündemi değerlendirirken ilginç bir Suriye çıkışına imza attı.

U dönüşünden fazlası

BirGün / Ankara

Başbakan Binali Yıldırım’dan “ilginç” bir normalleşme çıkışı daha. Yıldırım, Barış çağrısını Suriye’ye kadar genişletti. Binali Yıldırım, “İçeride ve dışarıda dostluk çemberini genişleteceğiz. Dışarıda bunu yapmaya başladık. İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük. Ama eminim ki Suriye ile de biz normal ilişkilere döneceğiz. Buna ihtiyacımız var" dedi.

Suriye ile normalleşme talebi
Binali Yıldırım son dönemde İsrail ve Rusya ile ilişkilerinin normale döndürülmesine yönelik çalışmaların yapıldığını anlatan konuşmasında "Dostluk halkasını olabildiğince genişleteceğiz. Hedefimiz budur. İçeride ve dışarıda dostluk çemberini genişleteceğiz. Dışarıda bunu yapmaya başladık. İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük. Ama eminim ki Suriye ile de biz normal ilişkilere döneceğiz. Buna ihtiyacımız var. Terörle mücadelenin başarısı için Suriye ve Irak'ın istikrara kavuşması gerekiyor" diyerek yeni bir gündem yarattı.

Erdoğan yeni kati demişti
Tayyip Erdoğan, Ramazan’da Kilis'e yaptığı ziyarette Suriye Esad iktidardan gitmeden ülkedeki krizin çözülemeyeceğini söylemişti. Erdoğan "Suriye'nin başındaki zalimdir, DAİŞ'liden çok daha ileri bir teröristtir" demişti.