Üç kentte 3 işçi çalıştığı sırada hayatını kaybetti
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

İşçilerin çalışırken ölmediği bir gün dahi geçmiyor. Dün 3 farklı kentte 3 işçi iş cinayetleri sonucunda hayatını kaybetti. Artvin’de Erol Çelik, Nevşehir’de Adem K., Çorum’da ise Yasin Merdoğlu çalışırken öldü. Artvin'in Yusufeli ilçesinde arızayı gidermek için çıktığı elektrik direğinden düşen işçi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Dokumacılar köyünde elektrik direğine çıkan 49 yaşındaki Erol Çelik, arızayı gidermek için çalıştığı sırada elektrik akımına kapılarak direkten düştü. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. 

Sağlık ekipleri Çelik'in hayatını kaybettiğini tespit etti. Çelik'in cesedi, Yusufeli Devlet Hastanesi Morguna kaldırılırken buradan da otopsi için Artvin Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Nevşehir’deki Çardak Köyü’nde yer altına kazılan patates deposunun üstündeki hafriyat alanında iş makinesiyle çalışan 38 yaşındaki Adem K., göçük nedeniyle boşluğa düştü. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, göçükten çıkardıkları işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Adem K'nin cenazesi, Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Çorum’da ise 36 yaşındaki Yasin Merdoğlu, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kaplama yapmak için çıktığı iş yerinin yaklaşık 12 metre yüksekliğindeki çatısından düştü. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Merdoğlu, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yasin Merdoğlu’nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. İşçinin çatıda çalıştığı sırada şiddetli rüzgar nedeniyle havalanan kaplama panelinin çarpması sonucu dengesini kaybederek yere düştüğü iddia edildi.