Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında filyasyon ekibinde görevli iki hekim ile kurumun şoförü, saldırıya uğradı

Üç sağlık çalışanına sokakta saldırı

Trabzon’da bir doktorun hastanede darp edilmesinin ardından dün İstanbul’da 3 sağlıkçı saldırıya uğradı.

Toplumcu Diş Hekimleri’nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde diş hekimi olarak çalışan ve Kovid-19 pandemisi nedeniyle Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde filyasyon ekibinde görevli A.I. ve B.A. ile kurumun şoförü, filyasyon için evlere giderken sokakta saldırıya uğradı.

Saldırıyı kınayan Toplumcu Diş Hekimleri, sağlıkta şiddet yasasının formalite olarak kalmaması ve caydırıcı cezaların uygulanması çağrısı yaptı.

Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde doktor Esra Ersöz Genç’e oksijen tüpüyle saldıran İ.A. da ikinci kez gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırgan hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘kasten yaralama, tehdit, hakaret ve mala zarar verme’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

ÖLEN HASTANIN YAKINLARI DOKTORA SALDIRMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi acil servisinde akciğer kanseri 65 yaşındaki T.A.’nın yakınları sağlıkçılara saldırmıştı.

Sağlıkçı Esra Ersöz Genç’in anlatımına göre hasta yakını kendilerini oksijen tüpüyle kovalamıştı. Gözaltına alınan şahıs kısa bir süre sonra bırakılmıştı.

Sağlıkçı Genç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, “Sağlıkta Şiddet Yasası çıktı diyorlar, ben kendimi güvende hissetmiyorum. Bir dahaki nöbette ne olacak? Evime, aileme sağlam dönebilecek miyim bilmiyorum. Korkuyorum, duyuyor musunuz beni?” demişti.