Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlere ek ders ödemelerin uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren yapılacağını bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise, "Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz" dedi

Ücretli öğretmenlere ek ders ödemelerinin tarihi belli oldu

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Selçuk, ücretli öğretmenlere ek ders ödemelerin uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren yapılacağını bildirdi.

Selçuk, şöyle konuştu: "Ücretli öğretmenlerimizin ödemeleri yapılmaya devam edecek ve bu, bugünden itibaren değil koronavirüs problemi başladığı günden bu yana olacak. Uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren öğretmenlerin ödemeleri kesintisiz devam edecek."

"Çocuklarımıza uzaktan eğitimi sıradan bir işlem olarak bundan sonraki süreç için de planlıyoruz" diyen Selçuk, "İnternet altyapısı dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar 4-5 kat arttırarak büyük bir çaba sarfetti. Canlı sınıflarımız da devreye giriyor" ifadelerini kullandı.

"ANNE BABALAR İÇİN REHBERLER HAZIRLADIK"

Ziya Selçuk, açıklamasına şöyle devam etti:

"Burada anne babalar olarak da bir acemiliğimiz söz konusuydu. Bir bilgilendirme rehberi hazırladık. Burada anne babalar çocuklara nasıl yardım edebilirler. Davranış problemleri ortaya çıkarsa bunlarla nasıl başa çıkabilirler. Bunlara ilişkin çalışmalarımız var. Psikososyal destek hattımız da bu tecrübeyi birlikte edinme, öğrenme sürecimize katkı sağlıyor."

BERAT ALBAYRAK: EK DERS ÜCRETLERİNİ SÜREÇ BOYUNCA ÖDEYECEĞİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından etkilenen ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücretlerinin süreç boyunca ödenmeye devam edileceğini bildirdi.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.