Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un Kars’ta inşa ettiği “İnsanlık Anıtı” için kullandığı “ucube” ifadesinden ceza alması üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan karşılık geldi.

'Ucube'nin kuyruk acısı geçmedi: Erdoğan'dan Aksoy’a ‘haram para’ sözleri için suç duyurusu

Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un Kars’ta inşa ettiği “İnsanlık Anıtı” için kullandığı “ucube” ifadesinden ceza alması üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan karşılık geldi.

İnsanlık anıtı Erdoğan’ın sözlerinin ardından sökülmüştü,ancak Erdoğan’ın “ucube” sözleri beraberinde dönemin Başbakanı’nın makamını kullanarak bu tür değerlendirmelerde bulunup bulunamayacağı hakkında alevli bir tartışmaya yol açmıştı.

Aksoy ise,2 Mart’ta Cumhuriyet’te yayımlanan röportajında,davada kazandığı tazminata değinerek “Haram parayı heykele yatırmam” yorumunda bulunmuş ve Erdoğan hakkındaki yolsuzluk suçlamalarına göndermede bulunmuştu.

Bunun üzerine,Cumhuriyet’te yer alan habere göre,Erdoğan’ın avukatları Cumhurbaşkanı’nın aldığı maaşın “haram para” olarak nitelendirilmesini makamına hakaret olduğu iddiasıyla harekete geçti ve Aksoy hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘MAKAMINA SAYGILIYIM AMA…’
Aksoy,suç duyurusuna sebep olan röportajında “Davada kazandığınız parayla yeni heykeller yapacak mısınız?” sorusuna “Haram parayı heykele yatırmam” yanıtını vermişti. Davayla ilgili de konuşan ünlü heykeltıraş,bir Başbakan’ın sokaktaki yurttaşlardan farklı olarak makamına sığınarak fikirlerini dayatmaması gerektiğini belirtmişti.

Suç duyurusunun ardından da Cumhuriyet’e demeç veren Aksoy,““Makamına,maaşına,aldığı paraya hakaret ediyormuşum. Makamına Erdoğan’dan daha çok saygım olduğu için o makamdaki birisinin ileri geri konuşamayacağını söylüyorum. O makamın haysiyetini ondan daha çok düşünüyorum” dedi. Heykeline herhangi birinin “ucube” demesi halinde kavga edeceğini de söyleyen Aksoy,“Başbakanlık,Cumhurbaşkanlığı makamındakiler sanata ve sanatçıya saygılı olmalıdır;heykel görünce tüyleri diken diken olmamalı. Erdoğan’ın heykele karşı fobisi var” diye sözlerine ekledi.

Erdoğan,3 Mart’ta görülen dava sonrası 10 bin TL manevi tazminata çarptırılmıştı.