Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 'ucube'ye benzettiği ve yıkılmasını emrettiği Kars'taki ’İnsanlık Anıtı'nı yıkmak için ihaleyi alan firma iskele kurmaya başladı. Ancak yıkıma mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 'ucube'ye benzettiği ve yıkılmasını emrettiği Kars'taki ’İnsanlık Anıtı'nı yıkmak için ihaleyi alan firma iskele kurmaya başladı. Ancak yıkıma mahalle sakinleri tepki gösterdi. Firma çalışanlarına çocuklar taş attı.
Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yapmaya başladığı ancak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu önce onay verdiği, daha sonra SİT alanı içinde bulunduğu, Timurpaşa Taybası üzerine kurulduğu gerekçesiyle yapılmasını uygun bulmadığı 'İnsanlık Anıtı' heykeli için yıkım çalışmaları başladı.
YIKIM EKİBİNE MAHALLELİ TEPKİSİ!
Sukapı Mahallesi'ndeki anıta iskele kurmak üzere dün bölgeye gelen firma çalışanları mahalle sakinleri ve çocukların tepkisiyle karşılandı. Firma çalışanlarına bir süre taş atan çocuklar, "Anıtımızı yıktırmayacağız" diye bağırdı.
Olaylar üzerine çağrılan polis, mahalle sakinleriyle görüşerek çocukları anıt çevresinden uzaklaştırdı. Polisin güvenlik tedbiri alması üzerine malzemeleri anıt önüne indiren işçiler çalışmaya başladı. Yamankont firmasının temsilcisi Ertuğrul Yaman, "Bugün anıtın iskelesini kurmak için geldik. Polis ekiplerinin gelmesiyle birlikte malzemeleri indirdik. İncelemelerin ardından anıta iskeleyi kurarak çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.
İşçilerin çalışmalarını izleyen mahalle sakinleri, anıtın yıkılmasına karşı olduklarını belirterek, yıkımın durdurulmasını istedi. soL Haber