Üçüncü nesil elektrikli bisikletler seyahat şeklinizi değiştirecek

Üçüncü nesil elektrikli bisikletler kent yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Gaia Dergi'de Samet Yiğit'in haberinde yer alan bilgilere göre, elektrikli bisikletler insanları hareket etmemeye yönlendirdiği için kötü bir üne sahip. Bu yüzden yeni VanMoof Electrified S hakkında fark edeceğimiz ilk şey aslında onun ne kadar kullanışlı ve incelikle üretilmiş olmasıdır. Alüminyumdan yapılmış bu gezi bisikleti. 18 kilogram ağırlığında ancak buna rağmen sürücüye hafif ve dengeli bir sürüş keyfi sağlıyor, ayrıca harika bir dış görünüşe sahip. Zımparalanmış metal beden tüm kabloları gizliyor ve zincirinin üzerinde bir de koruyucuya sahip bu sayede üzerinizdeki kıyafeti yağ lekesi ya da pisliklere karşı koruyor.ucuncu-nesil-elektrikli-bisikletler-seyahat-seklinizi-degistirecek-145608-1.

Bisiklete bindiğiniz zaman, çok rahat ve hafif hissediyorsunuz, sürüş neredeyse hiç çaba gerektirmiyor. Bisiklet iskeletinin üzerindeki düğme birkaç pedal ile birlikte sürüşü kontrol etmenize yardımcı oluyor, daha sonra saatte 24 kilometre hızla sürüşe başlayabilirsiniz. Yokuş çıkarken fazladan yardıma ihtiyacınız olması durumunda, bunun için de hızlandırıcı bir güç düğmesi vardır.

VanMoof Electrified S’in bataryası diğer modellere nazaran daha uzun dayanıyor, LED ışıkları daha parlak ve kabloları içten tasarlanmış. Bu yüzden gidonları bükseniz bile kablolar zarar görmüyor.ucuncu-nesil-elektrikli-bisikletler-seyahat-seklinizi-degistirecek-145609-1.

Brent van Assen, VanMoof Electrified S’in uzun mesafeler için tasarlanmış bir gezi bisikleti olduğunu söylüyor. Bu yüzden Electrified S normal bir bisiklete kıyasla daha kullanışlı ve yorucu değil, dolayısıyla daha az terlemenizi sağlıyor. Diğer bir deyişle 3 bin dolara mâl olan bir scooter ile kıyaslayabilirsiniz, ayrıca bu model hırsızlığı önleyici uygulama kontrollü kilit gibi bazı akıllı özelliklere sahip ve GPS takip sistemi var. Bu uygulama sayesinde bisikletin bulunduğu yeri tespit edebilirsiniz. Pedal-destek özelliği dört ayara sahiptir, ne kadar tembel hissettiğinize bağlı olarak yüzde 20 ile yüzde 80 oranında size yardımcı olabilir. Ortalama üç saat içerisinde yüzde 90 ve gece boyunca da yüzde 100 olarak bataryayı şarj eder. Van Assen, bataryanın ne kadar kullandığınıza bağlı olarak muhtemelen üç yıl içerisinde değiştirilmesi gerektiğini söylüyor.ucuncu-nesil-elektrikli-bisikletler-seyahat-seklinizi-degistirecek-145610-1.

Genel olarak değerlendirildiğinde, birkaç inceleme yapılmış bir Tesla ile karşılaştırıldığı zaman bu tür modellere olan benzerliği fark ediliyor. Electrified S gösterişli ve güzel şekilde tasarlanmış bir modeldir ve gelecek nesle hizmet edecek gibi gözüküyor. Eğer gideceğiniz mesafe uzunsa ve bütün yolu pedal atarak gitmek istemiyorsanız, işte bu bisiklet kesinlikle arzu ettiğiniz araç olabilir.