UEFA, vadesi geçmiş borçları nedeniyle Beşiktaş'a ceza keserek gelecek sene Avrupa'da elde edilecek olası gelirlerin yüzde 15'inin kesileceğini duyurdu. Bunun üzerine Beşiktaş da bir açıklama yaparak, "Anılan borçların kararda belirtildiği gibi vadesi geçmiş borç olmadığı yönündeki iddiamız ve hukuki süreç devam ediyor" diye yanıt verdi.

UEFA'dan Beşiktaş'a ceza: Avrupa'da kazanacağı gelirin yüzde 15'i kesilecek

UEFA'nın Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) yargı birimin verdiği karar sonucunda Beşiktaş'a Finansal Fair-Play (FFP) çerçevesinde ceza verildi.

Vadesi geçmiş borçları nedeniyle Beşiktaş'ın gelecek yıl Avrupa'dan kazanacağı gelirin % 15'inin kesileceğini duyuran UEFA, ödemenin zamanında yapıldığına dair kanıt 30 Haziran'a kadar sunulursa cezanın kaldırılacağını açıkladı.

Beşiktaş kulübü de UEFA tarafından verilen cezaya ilişkin, kararın henüz kesinleşmediğini ve CAS'a başvuru hakkı olduğunu vurguladı.

"KARAR HENÜZ KESİNLEŞMEDİ CAS'A BAŞVURMA HAKKIMIZ VAR"

Kulüp tarafından yapılan açıklamada söz konusu borcun UEFA'nın ifade ettiği gibi ödenmemiş borç olmadığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"UEFA CFCB Adjudicatory Chamber (UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu-Yargı Komisyonu) tarafından Şirketimize tebliğ edilen karara göre; Şirketimizin UEFA Financial Fair Play Regülasyonunun vadesi geçmiş borçlara ilişkin hükümlerini ilgili süreler içinde yerine getirmediği, bu sebeple de 2021/2022 UEFA gelirlerimizin 15%'ine el konulacağını, ancak 30.09.2020 itibariyle tespit edilmiş olan vadesi geçmiş borçlarımızı 30.06.2021 tarihine kadar ortadan kaldırdığımız durumda ilgili yaptırımın uygulanmayacağı bildirilmiştir. Anılan borçların, kararda ifade edildiği gibi vadesi geçmiş borç olmadığı yönündeki iddiamız ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir.Buna ek olarak, kararda da belirtildiği üzere, karar henüz kesinleşmemiş olup CAS'a gitme hakkımız bulunmaktadır. Konuya ilişkin değerlendirmelerimiz sürmektedir”