UEFA, 55 üye ülke ile video konferansla gerçekleştirdiği toplantıda, liglerin tamamlanmasını önerdi

UEFA'nın hedefi Ağustosta sezonu bitirmek

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) bugün koronavirüs salgını sonrası ertelenen ligler için 55 ülkenin yerel federasyonuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Sky Sports’ta yer alan habere göre, UEFA toplantıda yerel federasyonlara liglerin en geç ağustos ayına kadar bitirilmesini önerdi. Ayrıca UEFA Yürütme Kurulu yarın yapacağı toplantıda ligleri tescil etmek isteyen federasyonların durumunu tartışacak.

UEFA, Şampiyonlar Ligi finalinin ağustos ayının sonunda oynatmayı da planlıyor. Şampiyonlar Ligi finali normal şartlarda 30 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacaktı. UEFA'nın görüşeceği yeni tekliflerden biri ise finali 29 Ağustos'ta yine Olimpiyat Stadı’nda oynatmak. Avrupa Ligi finalinin ise 26 Ağustos'ta oynanması planlanıyor.

BUNDESLIGA, MAYIS BAŞINDA BAŞLAYABİLİR

En erken başlaması beklenen lig ise Almanya 1. Ligi (Bundesliga). Yaptığı testlerle ve aldığı önlemlerle salgının etkisini azaltan Almanya’da neredeyse bütün takımlar antrenmana başladı. Bundesliga’nın en erken 9 Mayıs en geç ise mayıs ayının sonunda başlaması planlanıyor.