Uganda Savunma Bakanlığı, ülkenin batısındaki bir okula Demokratik İttifak Güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda 37 kişi öldüğünü, 6 öğrenci kaçırıldığını söyledi.

Kaynak: DHA
Uganda Savunma Bakanlığı: Okul saldırısında 37 kişi öldü, 6 öğrenci kaçırıldı
Fotoğraf: AA

IŞİD'e bağlılık sözü veren Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri (ADF), Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yakın Mpondwe kasabasındaki Lhubirira ortaokuluna düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Uganda Savunma Bakanlığı (UPDF) bugün yazılı bir açıklama yaparak okul saldırısında 37 kişinin öldüğünü, 8 yaralının hastaneye kaldırıldığını, 3 kişinin sağ kurtarıldığını ve 6 kişinin ise kaçırıldığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, dün akşam saatlerinde Demokratik İttifak Güçleri’nden (ADF) olduğu şüphesi bulunan kişilerce Özel Mpondwe/Lubiriha Ortaokulu’na saldırısı düzenlendiğini kaydetti.

Güvenlik güçlerinin olay yerine geldiğinde okulda yangın olduğunu ve öğrencilerin cansız bedenlerinin okul yerleşkesi içinde bulunduğunu belirten Savunma Bakanlığı, “Maalesef, 37 cansız beden bulundu ve Bwera Hastanesi’nin morguna götürüldü, 8 yaralı/sağ Bwera Devlet Hastanesine kaldırıldı, 3 kişi sağ kurtarıldı ve 6 kişi kaçırıldı” açıklamasını yaptı.

Uganda Savunma Bakanlığı, kaçırılan öğrencilerin kurtarılması için Virunga Ulusal Park’ında saldırganları takip amaçlı operasyonun düzenlendiğini ifade etti.