Gazeteci Uğur Dündar, kendisine sosyal medyada küfür eden AKP’li siyasetçiyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şikâyet etti. Dündar daha sonra, Soylu’nun kendisini arayarak Emniyet teşkilatına talimat verdiğini söylediğini belirtti.

Uğur Dündar AKP’li ismi şikâyet etti, Süleyman Soylu devreye girdi

Gazeteci Uğur Dündar, sosyal medyada Yılmaz Özdil, Müjdat Gezen ve kendisine yönelik küfürler eden AKP’li Çelebi Altuntaş’ı ifşa ederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya harekete geçmesi için çağrıda bulundu.

Yozgat'ta son yerel seçimlerde AKP'den Belediye Başkan adayı olan eski Yozgat AKP Gençlik Kolları Başkanı Çelebi Altuntaş’ın, Uğur Dündar'a ve diğer isimlere yönelik kullandığı “Aşağılık bir O.....dan doğmuş olmanın gereğini fazlasıyla yapıyorsunuz” ifadeleri, sosyal medyanın da tepkisini çekti.

Dündar da sosyal medyadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak’a çağrıda bulunarak, "Sn.İçişleri Bakanı @suleymansoylu ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Sn.Hasan Uçak, ölmüş annelerimizin iffetine hakaret yağdıran ve ilinizden AKP Belediye Başkan adayı olan bu namus düşmanı ahlâksız müfteriye gerekeni yapmanızı bekliyoruz" diye yazdı.

ugur-dundar-akp-li-ismi-sikayet-etti-suleyman-soylu-devreye-girdi-780636-1.

BİRAZ ÖNCE SOYLU ARADI

Uğur Dündar, bu paylaşımının ardından İçişleri Bakanı Soylu'nun kendisini aradığını aktardı. Dündar, Soylu’nun kendisine söylediklerine ilişkin şu bilgiyi verdi:

“Biraz önce İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu aradı. Mezardaki annelerimize küfür eden ahlâksız Çelebi Altuntaş hakkında gereken işlemlerin yapılması için Emniyet Teşkilatındaki yetkililere talimat verdiğini söyledi. Sayın Soylu'nun ilgisine ve duyarlı davranışına teşekkür ederim.”

ugur-dundar-akp-li-ismi-sikayet-etti-suleyman-soylu-devreye-girdi-780637-1.

İNÖNÜ’YÜ DE HEDEF ALMIŞ

Öte yandan Uğur Dündar, Müjdat Gezen ve Yılmaz Özdil’e küfür eden AKP’li Çelebi Altuntaş’ın, sosyal medya hesabından İsmet İnönü’ye yönelik de kimi ithamlarda bulunduğu ortaya çıktı.

İnönü’ye “Sağır İsmet” diyen Altuntaş, Facebook sayfasında şunları yazdı:

“İsmet İnönü kimdir? Atatürk öldüğünde yerine geçti ve bakın neler yaptı: Kur’an-ı Kerim basılmasını yasakladı. Kur’an-ı Kerimler'i toplattı. Köyleri bile dolaştılar tek tek. Allah demeyi yasakladı. Jandarma gönderdiler. “Kur’an-ı Kerimler’i devlet tamir edecek” diyerek topladılar ve yakarak imha ettiler. Bu ülkede 1948 yılına kadar hacca gitmeyi dahi yasakladı İnönü. Sultanahmet Camii'ni bile askeri kışlaya çevirmişlerdi, atlar dolaşıyordu bahçesinde. Ezanı yıllarca “Tanrı uludur” diye okuttu. Alimler, “Ezan Türkçe olmaz” dediği için hapis yattı, idamla yargılandı. Kuran-ı Kerim öğreten müftüler işten atıldı. 60 yaşında nineler evlerden toplanıp gözaltına alındı.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Uğur Dündar'ın avukatı Celal Ülgen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Çelebi Altuntaş hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Ülgen, "@ugurdundarsozcu ,@yilmazsozcu ve Müjdat Gezen’in annelerinin iffetine hakaret yağdıran AKP Belediye Başkan adayı olan zat hakkında şu anda Anadolu CBS’da suç duyurusunda bulunuyoruz. Ancak ona asıl dersi kamuoyu gösterdiği tepki ile vermiştir" diye yazdı.