Suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu'nun Ankara'daki anıtının yanına elektrik trafosu dikildi

Uğur Mumcu Anıtı'nın yanına elektrik trafosu diktiler

ELİF GUGU - elif.gugu@gmail.com - @elfgg_

Uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun Ankara Çankaya'daki evinin önünde bulunan anıtının yanına elektrik trafosu dikildi.

"ÖZENSİZLİK VE SAYGISIZLIK"

BirGün'e konuşan Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars, anıtın yanına trafo dikilmesini 'saygısızlık' olarak niteleyerek şunları söyledi:

"Bize Başkent Elektrik'ten hâlâ herhangi bir açıklama yapılmadı. Eylül sonunda kaldırılacağı söylenen 'seyyar bir trafo' olduğu bilgisini aldık; ama bir açıklama yapılmadığı sürece de emin olamıyorum açıkçası. Anıtın bulunduğu yerde alan var, trafoyu başka yere de koyabilirlerdi. Özensizlik ve saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Umarım bu saygısızlığı bir an önce giderirler."

"KÜFRÜM BİLE SİZDEN KIYMETLİ"

Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu ise Twitter'dan yaptığı açıklamada anıtın yanına trafo dikilmesini "Küfredecektim fakat küfrümün bile sizden kıymetli olduğunu fark ettim. Gel kafamıza dik trafonu rahatla." sözleriyle eleştirdi.

"BU UCUBE DERHAL KALDIRILSIN"

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Başkent Elektrik'ten Uğur Mumcu Anıtına saygısızlık. Başka yer mi kalmamış? Bu ucube derhal kaldırılsın" diyerek anıtın yanına yerleştirilen trafonun fotoğrafını paylaştı.

BAŞKENT ELEKTRİK'TEN AÇIKLAMA

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Uğur Mumcu Anıtı’nın hemen yanında yer alan ve kamuoyunun tepkisini çeken trafo için bir açıklama yayımladı. Açıklamada trafonun kalıcı olmadığını söyleyen Başkent EDAŞ, Mumcu Ailesi’nden de özür dilediğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uğur Mumcu Anıtı’nın yanında yer alan trafo, Başkent EDAŞ’ın kalıcı trafolarından biri değildir. Söz konusu trafo, bölgedeki trafo binasının onarımı sırasında enerji devamlılığını sağlamak için geçici süreyle yerleştirilmiş 3 adet mobil trafodan biridir.

Kalıcı trafo binasının onarımından önce, mevcut mobil trafonun kaldırılması veya başka bir yere taşınması bölgenin enerjisiz kalmasına sebep olacaktır.

Bölgedeki mobil trafoların kaldırılması ve kalıcı trafo binasının yeniden hizmete girmesi yönünde çalışmalar hızla devam etmektedir.

Mumcu Ailesi’nden ve konuya hassasiyet gösteren herkesten verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

Uğur Mumcu'nun anıtına geçtiğimiz sene de saldırı düzenlenmiş, kimliği belirsiz kişiler, anıtın üstündeki ‘Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’ yazan harf ve rakamları çalmıştı. Paylaşılan fotoğrafta ise anıt üzerindeki hasarın hâlâ giderilmediği gözüküyor.