Kiev yakınlarında düşen helikopterde Ukrayna İçişleri Bakanı ve yardımcısı dahil 14 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kazada hayatını kaybedenlerin arasında 1, yaralıların arasında ise 11 çocuk olduğunu kaydetti. Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olaya ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi.

Ukrayna'da helikopter düştü: İçişleri Bakanı dahil 14 kişi hayatını kaybetti
Fotoğraf: İHA

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki helikopter kazasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve yardımcısı dahil 14 kişinin yaşamını yitirdi.

İlk belirlemere göre 16 olarak açıklanna can kaybı sayısı ilerleyen saatlerde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından yapılan açıklamada 14 olarak bildirildi.

ukrayna-da-helikopter-dustu-icisleri-bakani-dahil-16-kisi-hayatini-kaybetti-1115190-1.

25 KİŞİ YARALANDI

Ukrayna Emniyet Müdürü İgor Klimenko, yazılı açıklamasında, Kiev bölgesine bağlı Brovary şehrinde Acil Durumlar Hizmetleri'ne bağlı bir helikopterin düştüğünü duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kaza sonucu 14 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Bakan Monastırskiy ile yardımcıların bulunduğu helikopterin Brovari'de bir okulun üzerine düştüğünü aktaran Zelenski, olay yerindeki arama ve kurtarma çalışmalarının 9 saat sürdüğünü söyledi. Zelenski, kazada yaşamını yitirenler arasında 1, yaralıların arasında ise 11 çocuğun yer aldığını belirtti.

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, helikopterin bir anaokulu yakınlarına düştüğü ve kazanın yaşandığı bölgede yangın çıktığı belirtildi. Yangının ardından kreşte bulunan çocuklarla birlikte personel binadan tahliye edildi.

Kaza sırasında havanın karanlık ve sisli olduğu bildirilirken, helikopterin önce bir apartmana ardından da kreşe çarptığı belirtildi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy / AAUkrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy / AA

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: TRAJEDİNİN NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR

Olayın ardından İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kazanın nedeninin araştırıldığı ve sabotaj, ekipman arızası ve uçuş güvenliği ihlali gibi nedenlerin soruşturulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliğinin ihlali mi yakında öğreneceğiz" denildi.