CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hükümeti hedef aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hükümeti hedef aldı.  Kılıçdaroğlu, CIA Başkanı'nın Türkiye ziyareti, Sivas Davası'nın düşmesi, Afganistan'da ölen askerler, çocukları aç olduğu için kendisini asan Emine Akçay'ın ölümü gibi konularda konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

»Şimdi kalkmış Afganistan'daki şehitlerin ardından 'Türkiye büyük bir ülke' diyor. Ben Türkiye'nin büyüklüğüne inanıyorum da sen küçük bir Başbakan'sın.

»Sivas Katliamı sanıkları hakkındaki zamanaşımı kararının ardından 'Hayırlı olsun' dedi. Bir sürü insan bundan etkilendi. Neden tahrik ediyorsun, empati kurmuyorsun.

» O yardımları alsaydı Emine Akçay hayatta olacaktı. Hani sen kömür dağıtıyordun? Neden Emine Akçay'a vermedin? Vermedin çünkü sen onu ancak yandaşlarına dağıtırsın. (12 Haziran seçimleri  kampanyasında geçen yardım vaatlerini hatırlatarak.)

Şafak Pavey’den anlamlı protesto

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, TBMM Genel Kurulu’nda, kürsüye ”Kalbim Sivas’ta yandı” yazılı tişörtle çıktı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla söz alan CHP’li Pavey, kadına ”daha çok çocuk” tavsiye edilirken, bu çocuklara nasıl bakılacağının ve geleceklerinin nasıl güvence altına alınacağının da anlatılması gerektiğini söyledi.
Kürsüye, ”Kalbim Sivas’ta yandı” yazılı tişörtle çıkan Pavey, ”Bu davadan elimizde tek hikaye kaldı: Suçlular, masumları yakabileceği özgürlüğü ile ödüllendirildiler” dedi.