Ülke Politikaları Vakfı’nın yeni yönetimi seçildi. Düzenlenen genel kurula ikinci yüzyıl vurgusu damga vurdu. Vakfın yeni başkanı Subaşı, “Ülke Politikaları Vakfı’nın bundan sonraki yeni çalışma dönemi Türkiye'nin ikinci yüzyılıdır. Umarım bu büyük ve ağır görevi taşıyabiliriz” diye konuştu

Ülke Politikaları Vakfı’nın yeni yönetimi seçildi: Yeni çalışma dönemimiz Türkiye'nin ikinci yüzyılıdır

Haber Merkezi

Ülke Politikaları Vakfı, yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirlemek üzere dün Mütevelli Heyeti Genel Kurulu’nu düzenledi.

Genel kurulda gelecek döneme ilişkin konuşan ve vakfın yeni başkanı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, “Ülke Politikaları Vakfı’nın bundan sonraki yeni çalışma dönemi Türkiye'nin ikinci yüzyılıdır. Umarım bu büyük ve ağır görevi taşıyabiliriz” dedi.

İKİNCİ YÜZYIL VURGUSU

“Ülke Politikaları Vakfı, ikinci yüzyılın temel parametreleri tartışan bir platform olmaya çalışacak. Ülke Politikaları Vakfı, 23 Haziran’ın analizini yapan ve buradan ikinci yüzyıla bir takım sonuçlar çıkarmaya çalışan bir vakıf olacak” diyen Subaşı şunları söyledi:

“2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti resmi anlamda 100’üncü yılı tamamlanmış olacak ve ikinci yüzyıla adım atıyor olacak Türkiye. 100 yıllık bir macera yaşadık. Koca bir imparatorluk çöktü, dağıldı ve ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Bu imparatorluğun çöküşünün artçı etkilerini biz halen yaşamaya devam ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, kendine özgü çok sayıda sorunlar yaşamasına rağmen demokrasi bilinci artarak sürdü. Bu yüzyıllık deneyim acaba gerçekten bizi istediğimiz düzeye gelmemizi sağladı mı? Henüz bunu sağlamış değiliz. Aslında 23 Haziran’da verilen mesaj, toplumun çok büyük bir kısmının bu 100 yıllık deneyimden çok önemli sonuçlar çıkardığını bize gösteriyor. Çok değişik fikir, ideoloji sahiplerinin aynı adaya oy veriyor olması çok önemli bir demokrasi mesajıdır.”

ulke-politikalari-vakfi-nin-yeni-yonetimi-secildi-yeni-calisma-donemimiz-turkiye-nin-ikinci-yuzyilidir-892180-1.
Fotoğraf: Doğan Subaşı

7 KİŞİLİK YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu:

1. Avukat Doğan Subaşı
2. Doç. Dr. Yunus Emre
3. Doç. Dr. Seyhun Şahin
4. Hamit Tahan
5. Hasan Mutlu
6. İnan Güney
7. Selim Mataracı

POTANSİYELLERİ HAREKETE GEÇİRMEK

Ülke Politikalar Vakfı, sürdürülebilir insani kalkınma anlayışı çerçevesinde, 2002 yılında önceki dönem Maliye Bakanlarından Sayın Zekeriya Temizel’in başkanlığında ve alanlarında uzman arkadaşları tarafından Ankara’da kuruldu.

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik potansiyellerini harekete geçirerek, güncel ve tarihsel sorunlarına çözüm niteliği taşıyan politikalar için fikri zemin oluşturmak, araştırmalar yapmak ve uygulama projeleri gerçekleştirmek amacıyla kurulan Ülke Politikaları Vakfı, 2012 yılında merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşıdı.