Ülkü Tamer son yolculuğuna uğurlandı

Şair, yazar ve çevirmen Ülkü Tamer için cenaze töreni düzenlendi. Tamer, Bodrum'da bulunan Gümüşlük Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kanser tedavisi gören 81 yaşındaki Ülkü Tamer, Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ndeki evinde dün gece yaşamını yitirdi. Tamer için bugün ikindi de Turgutreis Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Tamer’in eşi Neslihan Tamer, oyuncu Salih Kalyon, şair Küçük İskender ile sanat ve edebiyat dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Salih Kalyon, Türk şiirinin ünlü bir şairini kaybettiğini belirterek, “Türk edebiyatına, çeviri dünyamıza çok büyük katkıları olmuş bir şairimizdi. Aydınların azalmasıyla, toplumun aydınlanması da azalmış oluyor. Süratle karanlığa bürünen bir ülkede aydınlarımızı kaybede kaybede, iyice karanlıkta kalınca anlayacağız Hanya’yı Konya’yı” dedi.

"ONU GÖRÜP ŞAİR OLMAYA KARAR VERDİM"

Şair Küçük İskender, “İkinci Yeni içinden çıkıp, aynı anda toplumcu gerçekçi çizgisini hiçbir zaman kaybetmeyen, ikisini harmanlayabilen, bunu yaparken hem sosyalist kanadı çok iyi besleyen, hem imgeyi besleyen en önemli şairlerimizden biriydi. Belki de İkinci Yeni’den bize emanet son kalan şairlerden biriydi. 11 yaşındayken tanıştığım ilk şairdi. Ben onu iyi ki görmüşüm ki, şair olmaya karar vermişim” diye konuştu.

"DÜNYANIN EN İYİ İNSANIYDI"

Neslihan Tamer de “Ülkü’yle 24 yılımı paylaştım, iyisiyle kötüsüyle. O dünyanın en iyi insanı idi. Ve benim için değil herkes için öyleydi, çok iyi bir şairdir. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum. Gençler yetiştirdi. Onun bu güzel yüreğine hayrandım. Yenilerin gelmesine hep katkıda bulundu, dünyanın en iyi insanıydı, karıncayı bile incitmezdi. Hayvanları çok severdi, kedisi onun ardından hala yastığında yatıyor” dedi.

Ülkü Tamer, kılınan cenaze namazının ardından Gümüşlük Mahalle Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi.