İSTANBUL Üniversitesi'nde bir araya gelen öğrenciler aylardır yaşanan ülkücü saldırıları

İSTANBUL Üniversitesi'nde bir araya gelen öğrenciler aylardır yaşanan ülkücü saldırıları protesto etti.

istanbul Üniversitesi ana kapısı önünde toplanan öğrenciler, Türkiye'nin bir çok üniversitesinde meydana gelen ülkücü saldırılarla ilgili açıklamasına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Halkevleri, Eğitim ve Bilim Emekçileri (EĞİTİM SEN) 6 No'lu Şube üyeleri de katılarak destek verdi.

Üniversite öğrencileri adına açıklama yapan İÜ. Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Gökhan Arıkan, her gün üniversitelerden saldırı haberlerini aldıklarını, bir çok öğrencinin yaralanıp tutuklandığını, ülkücü saldırılar üniversitelerde arttıkça can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini söyledi. Yapılan saldırıların üniversite gençliğinin demokratik, bilimsel, nitelikli, parasız eğitim mücadelesine sekte vurmak amaçlı olduğunu söyleyen Arıkan, saldırıları gerçekleştirenlerin üniversiteleri yöneten rektörlerin piyonları olduğunu ifade etti. Arıkan, "Bizler geleceksiz bir hayat istemiyoruz. Bizler mağdur olduğumuz halde soruşturma ve cezalar almak istemiyoruz. Bizler üniversitelerde ülkücü terör istemiyoruz" dedi.

DİSK: hERÖĞRENCİYE ÇELİK YELEK

DİSK Avrupa Bölge Temsilcisi Mehmet Karagöz de Genel Başkan Süleyman Çelebi'nin üniversitelerle ilgili açıklamasını okuyarak, "Her öğrenciye bir çelik yelek verilsin!" dedi. Karagöz," 'Eğitim satılamaz' diyen, 'savaşa hayır' diyen öğrenciler önce disiplin cezası aldılar, şimdiyse bıçaklı saldırıya uğruyorlar. Yetkilileri göreve çağırıyoruz; ya her öğrenciye bir çelik yelek verilsin ya da üniversiteleri kapatın!" dedi. Ufuk Koşar