Gergin geçeceği bizzat Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanan MHP’nin 9. Olağan Kongesi'nde delegeler genel başkan aday adayı Ahmet Reyiz

Gergin geçeceği bizzat Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanan MHP’nin 9. Olağan Kongesi'nde delegeler genel başkan aday adayı Ahmet Reyiz Yılmaz'ın solana girdiğini zannederek İstanbul'dan gelen delegeleri yuhalayıp pet şişe pırlattı. Salonda arbede çıkınca, gelenlerin Yılmaz'ın taraftarları olmadığı anons edildi. Kongrede Devlet Bahçeli, 1171 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.
MHP’nin 9. Olağan Büyük Kurultay'ı Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Kongre nedeniyle delegeler ve partililerin sabahın erken saatlerinden itibaren doldurduğu salonda, kongre öncesinde gerek Devlet Bahçeli’nin AKP’ye yönelik suçlamaları gerekse de işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz’ın adaylığını açıklamış olması ve adaylık için kongre salonuna geleceğine yönelik beklentiler nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Kongre salonunda üzerinde Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin resminin yer aldığı ve “Bir Hilal Uğruna 40 yıl” yazılı afiş asıldı.
Parti yönetiminin salonda pankart açılmasına izin vermemesi nedeniyle delegeler ve partililer sadece Türk bayrağı ile parti bayraklarını taşıdılar.
Salonda Türk bayraklarının yanı sıra Azerbaycan bayrakları asıldı. Ayrıca MHP’nin kongre sloganı olarak belirlediği “Sonsuza kadar var ol Türkiye” yazılı pankartlar yer aldı.
PET ŞİŞE FIRLATILDI
Kongre başlamadan önce yaklaşık 50 kişilik bir grubun salona girmeye çalışması gerginliğe neden oldu. Bu kişilerin daha önce aday adaylığını açıklayan Ahmet Reyiz Yılmaz'ın taraftarları olduğu sanıldı. Bunların üzerine pet şişeler fırlatıldı. Üyeler, “Devletin başına devlet gelecek” sloganları atarak, salona girişlerine engel olmaya çalıştı. Salonda arbede yaşandı. Ancak söz konusu kişilerin İstanbul'dan gelen üyeler olduğu anlaşıldı.
Kurultayda Genel Başkan aday adayı Ahmet Reyiz Yılmaz'ın salona girişinde gerginlik yaşandı. Yılmaz ve taraftarları salona girişte ıslık sesleriyle protesto edildi.
‘AYAĞINI DENK AL’ TEHDİDİ
Kongrede genel başkanlığa yeniden aday olan Devlet Bahçeli, “Demokratik fçılım” konusunda hükümeti eleştirerek, “Türk milleti ayağa kalkacak ve sırtından sırtlanları atacaktır” dedi. Bahçeli şunları söyledi: “Hükümet, Ermenistan’da Ermeni, Erbil’de peşmerge olmuştur. Bu, MHP ruhu ile bağdaşamaz. Adına 'açılım' denerek, el kanlı terör örgütü PKK omuzlarda taşındı. Sürecin sonunda kanlı terör örgütünün af edilmesi, İmralı canisinin serbest bırakılması amaçlanmıştır. ‘Başbakan’ın PKK açılımı’ gazi ve şehitleri incitmiştir. Türk milleti eninde sonunda ayağa kalkacak ve sırtından sırtlanları silkip atacaktır. Tek millet, tek devlet, tek bayrak kırmızı çizgilerimizdir. Bunu içine sindiremeyen varsa ayağını denk alsın.”
YILMAZ ADAY OLAMADI
Kurultayda 1225 delege Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeliklerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Aday adayı olan Ahmet Reyiz Yılmaz 40 delegenin imzasını toplayamadı. 4 büyük il başkanının da aralarında bulunduğu bir grup yaptıkları yazılı açıklamada Yılmaz'ın kurultay salonuna gelmemesini gelse de salona alınmayacağını belirtti. Koray Aydın beklediği desteği bulamayınca aday olmaktan vazgeçmişti. Böylece Bahçeli kongreye tek genel başkan adayı olarak girdi.