Enerji işçileri sefalet ücreti dayatmasına karşı 4 ilde iş bıraktı. İşçiler, patronun toplu sözleşme masasını devirmesine karşı iş bıraktı, Bursa halkını akşam saat 18:00'de Merinos UEDAŞ önüne çağırdı.

Uluğ Enerji işçileri sefalet ücretine karşı direnişte

HABER MERKEZİ

Uluğ Enerji ile DİSK Enerji Sen arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde, kendilerine dayatılan sefalet zammını kabul etmeyen enerji işçileri direnişe başladı. Sendika yöneticileri de Uluğ Enerji’nin Bursa’daki merkezi önünde süresiz oturma eylemi başlattı.

Enerji işçilerine sefalet zammı dayatılırken işçiler verilen zamma itiraz ederek bugün Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da iş bırakmaya gitti. Bursa halkına çağrı yapan işçiler, sefalet ücretine karşı Bursa halkını, Merinos UEDAŞ önüne çağırdı.

İşçiler saat 18.00'de Merinos UEDAŞ önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

"SERVETLERİNE SERVET KATANLAR KAYBEDECEK"

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, işçilerin dört ilde direnişte olduğuna dikkat çekerek "Bugün 30 Mart, Uluğ işçilerinin yöneticilerinin karşısında sefalet ücretlerine karşı ses verdikleri, mücadeleyi yükselttikleri gün. Bugün Bursa ses veriyor, bugün Çanakkale ses veriyor, bugün Yalova ses veriyor, bugün Balıkesir ses veriyor. Uluğ işçileri hep birlikte haykırıyor, 9 bin 600 liraya, sefalet ücretine mahkum olmamak için, Taylan Bey 9 bin 600 liraya sen çalış demek için dört bir yandan sesleniyor" diye konuştu.

Keskin, şöyle devam etti: "Bir toplu iş sözleşmesini hayata geçirene kadar, enerji işçilerinin evlerine götürecekleri ekmeği bir dilim daha büyütene kadar buradayız, bu kapıdan ayrılmıyoruz. Bursa’daki tüm emek dostlarını davet edeceğiz bu kapıya, sınıftan yana olanları davet edeceğiz. Kapısına her ay yüksek fiyatta fatura gönderdiğiniz yoksul halkı bu kapıya davet edeceğiz, enerji işçileri ile birlikte onların mücadelesini büyüteceğiz. Uluğ işçisine zulmedenler, servetlerine servet katanlar kaybedecek, direnerek mücadele edenler kazanacak."