Ulusal Takım’a alımda ayrımcılık iddialarına soruşturma

OKTAY EVSEN

Sporcu Sadık Pehlivan’ın, Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz tarafından Alevi olduğu gerekçesiyle Ulusal Takım’a alınmadığına yönelik iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, söz konusu iddialara ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

BAKAN KASAPOĞLU’DAN YANIT

Bakan Kasapoğlu, CHP ve HDP’li milletvekillerinin verdiği önergelere “19 Mart 2020 tarihinde Bakanlığımız Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır” yanıtını verdi.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kasapoğlu’nun yanıtlaması üzere ayrı ayrı soru önergeleri vermişti. HDP’li Önlü, Pehlivan’ın altı kez Türkiye ve dünya çapında dereceleri olduğunu anımsatarak önergesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Alevi olduğum için sürekli beni dışlıyordu. Alevi olduğum halde milli takım kamplarında 5 vakit namaz kılmak zorunda kaldım. Bir kez sabah namazına geç kaldım diye Akyüz’ün, ‘Kâfirsin. Arkadaşlarını da kendine benzeteceksin’ şeklindeki hakaretine uğradım. İnancım yüzünden bana sürekli hakaret ediyordu’ ifadelerini kullanmıştır. Pehlivan’ın Alevi olduğu gerekçesiyle milli takıma alınmadığı iddiası doğru mudur?”