Özgür

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanvekili Kemal Ulusaler, PM üyesi Yılmaz Eren, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayları Füsun Erol, Sıtkı Çiğdem, ÖDP Diyarbakır İl Başkanı Hanefi Durmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

ÖDP Genel Başkanvekili Ulusaler ziyaret sırasında yaptığı, konuşmasında "Öncelikle başkana bu görüşmeden dolayı teşekkür ediyorum. 22 Temmuz genel seçimlerine giderken yereli de etkileyecek olan seçimlerde bizler de hem yerel yönetimler ile ilgili siyasetimizi anlatmak hem de bir yerel yöneticiden bu konu hakkındaki öneri ve görüşlerini almak üzere buradayız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de konuşmasında; "Bu nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim. Demokrasi mücadelesinde yıllardır beraber mücadele verdiğimiz ÖDP ile görüşlerimizi paylaşmaktan onur duyarız.

Bölgemizde yaşanan birçok sorunun çözümünde önemli bir yere sahip olan mecliste bizler de sorunlarımıza sahip çıkacak emek ve demokrasi güçlerini görmek isteriz. Halkların birlikte yaşaması için ip ile silah arasına sıkıştırılan siyaseti sivilleştirme noktasında ÖDP'yi önemsiyorum" dedi. Heyet daha sonra Osman Baydemir ile birlikte karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

ÖDP Genel Başkan Vekili ve beraberindeki heyeti aynı gün, Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Tabip Odası ve TMMOB İKK'yı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Siyasetçiler renklerini kaybetti
ÖDP
Genel Başkan Vekili Kemal Ulusaler, çeşitli incelemeler için gittiği Burdur'da yaptığı açıklamada "Türkiye siyaseti bugün pigment sorunu yaşıyor yani siyasetçiler genlerinden gelen renkleri birer birer kaybetmişler" dedi. Ulusaler, bir gazetecinin, Ufuk Uras'ın bağımsız aday olmasının partiye oy kaybettirip kaybettirmeyeceğine ilişkin sorusuna, "Tam tersine yararlı olacağına inanıyorum. Daha da fazla oy alacağımızı iddia ediyorum" yanıtını verdi.